Rábaközi vendégváró – amit a gyerekek is imádnak
Nehéz olyan receptet találni, amit a család és a vendégek elé is letehetünk, és biztosan sikert arat. Ám a rábaközi vendégváró kekszes süti nem ilyen… Ezt bizony el kell dugni, ha szeretnénk még valamit a látogatók elé tenni az asztalra!
Gyors, finom, kiadós! Lássuk a receptet!
Tördeljünk össze 400g vajas kekszet egy tálba. Egy lábasba tegyünk fel 25 dkg vajat - vagy sütő margarint, 18 dkg porcukorral, 5dkg keserű kakaóporral, és 2 dl vízzel ( tejjel még finomabb ). Főzzük össze kb 5 percig, és amikor kész vagyunk, húzzuk le a tűzről, és keverjünk bele 2 evőkanál rumaromát.
Öntsük rá az előre összetördelt kekszre, és jól forgassuk bele, hogy mindenhol ellepje. Fogjunk egy sütőformát, ez lehet őzgerinc, de akár torta forma is, és öntsük bele. Jobban járunk, ha előzőleg folpackkal kibéleljük, úgy könnyebben kiszedjük majd. Ha forma nem áll rendelkezésünk, feltekerhetjük simán a folpackba is. Tegyük be a hűtőbe pár órára (egy éjszakát kívánna, de addig úgy sem tud érintetlenül pihenni) összeállni, és máris lehet szeletelni!
A siker garantált lesz! Jó étvágyat kívánunk hozzá!