2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Székesfehérvár: 10o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Michelin-csillag előszobájába került egy fehérvári étterem

NKSZ | 2022. november 06. - 20:31
Michelin-csillag előszobájába került egy fehérvári étterem
Rangos kulináris szakmai zsűri, a Michelin éttermi kalauz idén először egy székesfehérvári éttermet is szerepeltet ajánlatában.

Idén először nem csak Budapest, hanem egész Magyarország "fine dining" éttermeit bejárta a világ talán legrangosabb kulináris szakmai zsűrije, a Michelin éttermi kalauz. Az értékelésből pedig kiderült, hogy 2022-ben

Székesfehérváron is talált

a kalauzban szerepeltethető éttermet.

Így a Királyok városában, a Hiemer-házban található 67 Sigma étterem kiérdemelte helyét a Michelin Kalauz térképén, amit szakmai körök úgy tartják, hogy ez nagyjából a Michelin-csillag elnyerésének előszobáját jelentheti.

Az étterm étlapján szerepel a többi mellett kacsamájjal töltött nyúlcomb vadas mártással, grillezett répával és szalvéta gombóccal, de ír steaket is választhatunk majd desszertként az étterem túrógombócát tejfölhabbal és citrusokkal. 
Szívből gratulálok a 67 Sigma csapatának, külön Horváth Bence séfnek, és nagyon örülök annak, hogy immár Fehérvár is szerepel a nemzetközi turizmusban és kulináris világban kiemelkedő jelentőséggel bíró Michelin Kalauzban!

- gratulált Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. 

Fotó: 67Sigma Étterem Fb oldala