2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Kegyeleti emlékút a Nagy Háború doberdói, isonzói emlékhelyeire

frisshirek.hu, 2022. november 08. - 09:15
Kegyeleti emlékút a Nagy Háború doberdói, isonzói emlékhelyeire
Honvédségi kegyeleti emlékutat tartottak a Nagy Háború doberdói, isonzói emlékhelyein halottak napja alkalmából - mondta el Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI tudósítása szerint az első világháborús emlékúton ellátogattak Redipugliaba az emlékhely felső kápolnájához, majd Fogliano osztrák-magyar katonai temetőbe. Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök imát mondott a hősi halottakért és Visintiniben felszentelte a Magyar Kápolna székesfehérváriak adományaiból készült új harangját - mondta az államtitkár, aki egyben Fejér megye országgyűlési képviselője is.

Az emlékút résztvevői lerótták kegyeletüket a doberdói és isonzói csatákban elesett magyar katonák emléke előtt.

Vargha Tamás köszönetet mondott olasz és szlovén kollégáinak, akik segítenek rendben tartani az emlékhelyeket. Elmondta, hogy az emlékművek néhány kilométerre vannak azoknak a csatáknak a helyszínétől, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia több tízezer katonája hősi halált halt az első világháborúban.

Fotó: Vargha Tamás Facebook-oldala