2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Bicskén szavaznak róla, Fehérváron viszont lesz karácsonyi díszkivilágítás

NKSZ, 2022. november 10. - 15:32
Bicskén szavaznak róla, Fehérváron viszont lesz karácsonyi díszkivilágítás
Még négy napig lehet Bicskén arról szavazni, hogy legyen-e karácsonyi díszkivilágítás a városban. Székesfehérváron már biztosan lesz, mert a megyei jogú városnak felajánlottak ehhez egy millió forintot.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bicskén még nem dőlt el, hogy lesz-e a városban karácsonyi díszkivilágítás. Ezt ugyanis a bicskeiek dönthetik el. Van még rá négy napjuk, hogy a város honlapján keresztül ezt meg is tegyék. 

A kérdés így szól:

Akarja-e Ön, hogy városunk az idei évben is a közterületeket díszítő adventi/karácsonyi dekorációs világítással járuljon hozzá az ünnepi hangulathoz? A dekorációs világítás költségigénye bruttó 50.000.- Ft alatt marad. 

Székesfehérváron jóval költségesebb mutatvány lesz a díszkivilágítás. Az ára mintegy 2 millió forint körül mozog. Ezt a Frisshírek abból gondolja, hogy Cser-Palkovics András, a város polgármestere a közösségi oldalán köszönte meg azt az egymillió forintot, amely váratlanul - mondhatnánk karácsonyi ajándékként - a Roneko Kft.-től érkezett. A cég, amely egyébként évek óta végzi Fehérvár közvilágításának karbantartását, ezzel az összeggel nagyjából a költségek felét állja. 

A polgármester bejegyzése alatt kisebb vita is kialakult a sok köszönetnyilvánítás mellett. K. József ugyanis bár megköszönte a felajánlást, arra hívta fel a figyelmet, hogy annak a 2 millió forintnak, amelybe a díszkivilágítás kerül, lenne máshol is helye. Ahogy írja

lehet, jobb helyen lenne hátrányos helyzetű családoknál, akik karácsonykor nemhogy világítani nem tudnak, de lehet, étel sem kerül az asztalra. Vagy állatmenhelyeknek tápot venni belőle. Én úgy gondolom, ez nemesebb cél lenne...

Á.G. Edit volt az egyike azoknak, akik József felvetésére reagáltak. Szerinte

a szegényeknek, nagycsaládosoknak, s a kutya menhelyeknek idén is gyűjtenek. Sokan, akik csak tehetik, idén is segítenek. Így én is, mint minden évben. Ez most másról szól. A karácsonyi hangulathoz a nehéz gazdasági helyzetben is hozzátartozik a díszkivilágítás a belvárosban.

Fotó: Cser-Palkovics András Fb oldala