2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Hajtóvadászat Ercsiben

frisshirek.hu, 2022. november 14. - 17:40
Hajtóvadászat Ercsiben
A gárdonyi rendőrök javasolták a 38 éves férfi letartóztatását.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Intenzív és hangos kutyaugatásra lett figyelmes egy nő Ercsiben, a Liszt Ferenc utcában 2022. november 11-én 23 óra utáni percekben. Hogy megbizonyosodjék a kutya szokatlan viselkedésének okáról, az emeleti teraszra ment, ahonnan elemlámpával az udvarra világított. Így látta meg azt az idegent, aki a fény elől hirtelen a fal mellé húzódott, így az arcát nem, csupán ruházatát láthatta az ingatlan tulajdonosa. A nő ekkor átkiabált segítségért a szomszédjához, aki éppen az udvaron tartózkodott, az ismeretlen személy azonban a kert vége felé futva elmenekült a helyszínről. A nő a történtekről azonnal értesítette a rendőrséget.

A tevékenység-irányítási központnak aznap éjszaka más környékbeli utcába is rendőri egységeket kellett irányítania, ugyanis egymást követően érkeztek a lakossági jelzések gyanús személyről, betörésről és lopásról.

Az egyenruhások hajtóvadászatot indítottak az ismeretlen elkövető felkutatására.

Az egyik járőrpár a Gárdonyi Géza utcában vette észre, amint kábelkötegeket a kerítésen átemelve menekül előlük egy férfi, akiben egyértelműen felismerték Sz. Mátyást. Hiába szólították fel megállásra, a feltételezett elkövető ennek nem tett eleget, elmenekült. Ezt követően azonban nem sokáig volt szabad lábon a gyanúsított, a járőrök otthonában igazoltatták, majd elfogták, és a Gárdonyi Rendőrkapitányságon előállították.

A helyszíni szemlék adatai, az elkövetési idő és a módszer azonossága, továbbá az adatgyűjtések alapján felmerült a gyanú, hogy az éjszaka során Ercsiből bejelentett mindhárom bűncselekménnyel összefüggésbe hozható a férfi. A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető az egyik Hársfa utcai ingatlan melléképületébe lakatpánt lefeszítésével jutott be és onnan rézvezetékeket tulajdonított el, egy Deák Ferenc utcai épülőfélben lévő házból kisgépeket lopott, míg egy Bethlen Gábor utcában lévő melléképületből fűnyírót és hosszabbító kábeleket vitt el.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói az ercsi illetőségű férfit – akivel szemben hasonló bűncselekmények miatt több büntetőeljárás is folyamatban van – többrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és 2022. november 14-én javasolták letartóztatását - írja a police.hu.

Fotó: police.hu