2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 1o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktorról, a honvédségről és családtagjaik párttagságáról kérdeztek diákokat

frisshirek.hu, 2022. november 14. - 17:30
Orbán Viktorról, a honvédségről és családtagjaik párttagságáról kérdeztek diákokat
Egy székesfehérvári középiskola diákjainak, egyebek mellett arra kellett válaszolniuk, mennyire kedvező vagy kedvezőtlen a véleményük a NATO-ról, a Magyar Honvédségről, vagy éppen Orbán Viktorról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A lap által megismert kérdőívben arra is rákérdeztek a középiskolásoknál,

  • dolgozik-e valamelyik családtagjuk a médiánál,
  • van-e olyan rokonuk, aki tagja valamilyen politikai pártnak,
  • mennyire büszke magyarságára,
  • mitől érzi magát a legbüszkébbnek,
  • mennyire tartja fontosnak, hogy Magyarországnak erős hadserege legyen,
  • megfontolná-e csatlakozását a honvédséghez.

Hogy ki és milyen céllal rendelte meg a kutatást, arról nincs információja a lapnak, megkeresésükre nem válaszoltak. De azt sem lehet tudni, vajon ez csak megyei iskolákat érint-e vagy országos felmérés.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ mindössze annyit válaszolt a Népszavának, hogy

a tankerület által fenntartott intézmények közül egy gimnáziumban 20 tanuló töltötte ki önkéntesen, anonim módon az online kérdőívet egy honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kutatáshoz, de a felmérésről a tankerület előzetesen nem értesült, arról az iskola vezetője saját hatáskörben döntött.

Az intézmény igazgatója sem árulta el a lapnak, hogy ki rendelte meg a felmérést, milyen céllal. Válasza mindössze ennyi:

a felmérés elvégzésével kapcsolatban iskolán kívülről kaptak megkeresést.

– Nagyon kíváncsi vagyok, milyen céllal készült a felmérés, különösen arra, miért pont Orbán Viktorról kérdezték a diákokat egy honvédelemmel kapcsolatos kutatásban, miért nem inkább Novák Katalinról, aki államfőként a honvédség főparancsnoka

– nyilatkozta a lapnak Totyik Tamás, a PSZ alelnöke. Véleménye szerint még az elképzelhető, hogy valójában a miniszterelnök népszerűségét szeretnék felmérni a középiskolások között, különösen az elmúlt hetek tanár-diák megmozdulásai után.