2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Déva Gála-tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a jótékonysági eseményt Tatabányán

frisshirek.hu, 2022. november 16. - 06:46
Déva Gála-tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a jótékonysági eseményt Tatabányán
Neves előadók gondoskodtak a színvonalas műsorról idén is. A jótékonysági gálán Böjte Csaba ferences atya is részt vett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az idei a tizenkilencedik alkalom, hogy megrendezték a Déva Gálát Tatabányán. Az első gálát Emmer Róbert kezdeményezésére szervezték meg, és azóta minden évben a Népszínház ad otthont a rangos eseménynek.

A vendégek ismét színvonalas műsort tekinthettek meg, a fellépők között olyan népszerű előadók voltak, mint a Cimbaliband, a Szent Efrém Férfikar, Demeniv Mihály harmonikaművész, Herczku Ágnes és Nicola Parov, a Tatabányai Szimfonikus Zenekar, valamint Vásáry Tamást, Kossuth-díjas zongoraművész, Németh Dénes és Zenekara és a házigazda Tatabányai Bányász Táncegyüttes.

A szervezők - az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért és a Bányász Táncegyüttes – a jegyek bevételét a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány és a Böjte Csaba által létrehozott gyermekmentő szervezet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlották fel.


A Dévai Szent Ferenc Alapítványt az erdélyi ferences szerzetesek hozták létre 1993 tavaszán. Céljuk, hogy segítsék a bajban, nehéz helyzetben lévő legkisebbeket. Több ezer gyermekről gondoskodnak intézményeikben és további százakról nevelőszülői rendszerben. A rendezvény bevétele a Csaba Testvér által működtetett gyermekotthonokban élő fiatalok boldogulását segíti.

A rendezvényen Böjte Csaba ferences atya is részt vett, aki az eseményt követő napon, vasárnap, a bicskei Szentháromság templomban celebrált misét.

A képek forrása: Facebook/Szűcsné Posztovics Ilona oldala