2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Még pályázhatnak ösztöndíjra a középiskolások Székesfehérváron

frisshirek.hu, 2022. november 18. - 12:00
Még pályázhatnak ösztöndíjra a középiskolások Székesfehérváron
A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány, az önkormányzat támogatásával ismét meghirdette a fehérvári fiatalokat segítő 2023-as pályázatait.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány pályázatot hirdet a 2023-as naptári évre. A Székesfehérvár Megyei Jogú Város által létrehozott és támogatott Közalapítvány pályázati úton támogatni kívánja azokat a köznevelési intézményben tanuló, jó tanulmányi eredményt elért székesfehérvári fiatalokat, akik szociális helyzetük miatt rászorulnak erre.

Az ösztöndíjra a középiskolák 9-13. évfolyamos tanulói pályázhatnak.

A pályázni 2022. november 30-ig lehet. Ehhez a pályázati adatlapot kell kitölteni, alá kell írni és a mellékleteket is csatolni kell hozzá. A döntésről január 20-ig értesítik a köznevelési intézményeket. 

felsőoktatási hallgatók 2023. február 20-ig nyújthatnak be pályázatot, a 2022. évi őszi félév tanulmányi eredményeik alapján, az adatlap kitöltésével és aláírásával, valamint az adatlapon jelölt mellékletek csatolásával. Az ő pályázataik elbírálása 2023. március 20-ig történik meg. Az adatlapot a www.szekesfehervar.hu felületről tudják letölteni, vagy a városházi portán vehetik át.

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány ösztöndíjpályázatot ír ki eltérő képességű tanulók egyéni tanulmányi munkájának segítésére Székesfehérváron működő Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények és tagintézményei tanulóinak. A pályázatot a 6. vagy a magasabb évfolyamon tanulók javára az intézmények nyújthatnak be november 30-ig.

A 7. és 10. évfolyamos diákoknak szóló egyéni pályatanácsadást támogató ösztöndíj az állami intézmény fenntartók és a nem állami intézmények számára szóló támogatás, meghívásos pályázat keretében, azon szervezetek számára szól, ahol tárgyi és személyi feltételek biztosítottak a nyílt pályaorientációhoz. A tanulók ez alapján számítógéppel támogatott egyéni tanácsadást vehetnek igénybe, többletszolgáltatásként személyre szólóan, egyénenként külön, saját intézményükben vagy a Székesfehérvári Szakképzési Centrumban - írja az okkfehervar.hu.

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj pályázat részletes tájékoztatója, adatlapja letölthető a www.szekesfehervar.hu oldalról és az okkfehervar.hu oldalán található Galériából.

Fotó: illusztráció, Pixabay.com