2024.02.23., péntek - Alfréd
Székesfehérvár: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Még pályázhatnak ösztöndíjra a középiskolások Székesfehérváron

frisshirek.hu | 2022. november 18. - 12:00
Még pályázhatnak ösztöndíjra a középiskolások Székesfehérváron
A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány, az önkormányzat támogatásával ismét meghirdette a fehérvári fiatalokat segítő 2023-as pályázatait.

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány pályázatot hirdet a 2023-as naptári évre. A Székesfehérvár Megyei Jogú Város által létrehozott és támogatott Közalapítvány pályázati úton támogatni kívánja azokat a köznevelési intézményben tanuló, jó tanulmányi eredményt elért székesfehérvári fiatalokat, akik szociális helyzetük miatt rászorulnak erre.

Az ösztöndíjra a középiskolák 9-13. évfolyamos tanulói pályázhatnak.

A pályázni 2022. november 30-ig lehet. Ehhez a pályázati adatlapot kell kitölteni, alá kell írni és a mellékleteket is csatolni kell hozzá. A döntésről január 20-ig értesítik a köznevelési intézményeket. 

felsőoktatási hallgatók 2023. február 20-ig nyújthatnak be pályázatot, a 2022. évi őszi félév tanulmányi eredményeik alapján, az adatlap kitöltésével és aláírásával, valamint az adatlapon jelölt mellékletek csatolásával. Az ő pályázataik elbírálása 2023. március 20-ig történik meg. Az adatlapot a www.szekesfehervar.hu felületről tudják letölteni, vagy a városházi portán vehetik át.

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány ösztöndíjpályázatot ír ki eltérő képességű tanulók egyéni tanulmányi munkájának segítésére Székesfehérváron működő Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények és tagintézményei tanulóinak. A pályázatot a 6. vagy a magasabb évfolyamon tanulók javára az intézmények nyújthatnak be november 30-ig.

A 7. és 10. évfolyamos diákoknak szóló egyéni pályatanácsadást támogató ösztöndíj az állami intézmény fenntartók és a nem állami intézmények számára szóló támogatás, meghívásos pályázat keretében, azon szervezetek számára szól, ahol tárgyi és személyi feltételek biztosítottak a nyílt pályaorientációhoz. A tanulók ez alapján számítógéppel támogatott egyéni tanácsadást vehetnek igénybe, többletszolgáltatásként személyre szólóan, egyénenként külön, saját intézményükben vagy a Székesfehérvári Szakképzési Centrumban - írja az okkfehervar.hu.

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj pályázat részletes tájékoztatója, adatlapja letölthető a www.szekesfehervar.hu oldalról és az okkfehervar.hu oldalán található Galériából.

Fotó: illusztráció, Pixabay.com