2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Pénzmosás miatt vádat emeltek két Fejér megyei ügyvéd ellen

frisshirek.hu, 2022. november 17. - 19:40
Pénzmosás miatt vádat emeltek két Fejér megyei ügyvéd ellen
Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás és más bűncselekmények miatt egy férfi és hét társa, köztük két Fejér megyei ügyvéd ellen, akik "számlaeltérítéses" csalásból pénzt szereztek, majd valótlan jogcímeken továbbutalták vagy készpénzben felvették az összeget.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vádhatóság csütörtöki közlése szerint, a két, Fejér megyei ügyvéd a névleges ügyvezetőkkel létrehozott, ténylegesen nem működő cégek alapításában, névváltoztatásában működött közre.

Az ügy többszörösen büntetett előéletű, 28 éves vádlottja és az egyik ügyvéd 2020 nyarától 2021 júniusáig jutott hozzá - további vádlottak bevonásával - "számlaeltérítéses" csalásból eredő pénzhez, amelyet megtévesztett szlovén, angol, görög gazdasági társaságok utaltak át a cégek számlájára. A pénz eredetét azzal leplezték, hogy az elkövetők fiktív jogcímen tovább utalták, vagy az összeget készpénzben felvették.

Az ügyészség a vádlottakra börtönbüntetést, hármuk esetében pénzbüntetést kért. Kezdeményezte továbbá, hogy az egyik ügyvédet véglegesen, társát határozott időre tiltsák el az ügyvédi foglalkozástól- írta az MTI.

Fotó: Pixabay