2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Élőlánc a szakadó esőben Dunaújvárosban

Sztipán Orsolya, 2022. november 18. - 09:18
Élőlánc a szakadó esőben Dunaújvárosban
Az időjárás ugyan nem kedvezett a pedagógus melletti szolidaritásból szervezett Élőláncnak Dunaújvárosban, de az eső ellenére mégiscsak ott voltak a legelszántabbak. A mai napra három rendezvényt is szerveznek a témával kapcsolatban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A  "Civilek a pedagógusokért Dunaújváros" csoport által rendezett eseményt a tankerület ideiglenes székhelyének épülete köré rendezték a szervezők.
Mint arról már korábban is hírt adtunk, a mai napon három alkalommal is kifejezhetik szolidaritásukat a pedagógusok mellett azok, akik úgy érzik, hogy egyetértenek a demonstrációk céljával.

A reggel 7.45-kor kezdődött élőláncon pedagógusok, diákok és civil, nem pedagógus pályán dolgozó, vagy már éppen nyugdíjasok is részt vettek. Bár tömegről nem beszélhetünk, az összegyűlt csapat lelkesen énekelte már himnusszá vált "Miénk a grund" című dalt. Vélhetően a délutáni programon az eső sem fog szakadni, így a résztvevők száma is jóval nagyobbra várható.

A 17 órakor kezdődő demonstráció után a Kortárs Művészeti Intézetben a témával kapcsolatos szabad beszélgetésre várnak minden érdeklődőt a szervezők. A rendezvényen részt vesz és felszólal Nagy Ervin színművész is.

Fotó: Frisshirek.hu