2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája

NKSZ, 2022. november 21. - 17:40
Megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája
Már fel is állították Székesfehérvár karácsonyfáját.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az idei fenyőnek különleges története van

- kezdte bejegyzését Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere elmesélte, hogy egyik kollégája 20 évvel ezelőtt a Városházáról vitte haza azt a kis fenyőt, ami abban az évben a hivatal karácsonyfája volt. Saját kertjében elültette, azért, hogy egyszer majd, amikor a fa megnő, a városnak ajándékozza, hogy az legyen Fehérvár karácsonyfája.

Tehát azt a fát szállították és állították most fel a Városgondnokság munkatársai.

A hatalmas fenyő darusautóval érkezett a város főterére, ahol a "lefaragott" törzsét egy csatorna nyílásába helyezték. Legalábbis a Frisshírek a polgármester beszámolójából így gondolja. 

Cs. Tamás is hozzászólt a polgármester bejegyzéséhez:

Szép történet. De sokkal szebb lenne egy felelős város főterére ültetett fenyő, mely minden évben adott, a város fenyőfája. Szerencsére már több település alkalmazza ezt. Érdemes lenne megfontolni.

Ezen a helyszínen nem lehet fát ültetni - érkezett a felvetésre a polgármester válasza. Ahogy mondta ezek olyan fák, amiket a tulajdonosa mindenképpen kivágna. Hangsúlyozta:

Nem azért vágják ki, hogy ez legyen a város karácsonyfája. 

Bár, ami azt illeti az ideit pont azért vágták ki, hiszen Cser-Palkovics András erről írt bejegyzésében. 

G. Ágnes egy olaszországi élményéről számolt be. Ott az energia árak miatt az egyik városban a karácsonyfa fényét bicikli által termelt energiával oldották meg - írta, és egy fényképet is csatolt a kommentjéhez. 

K. Laura pedig arról mesélt, hogy amikor kislányával arra sétált és meglátták a felállított fát a leánya rácsodálkozott, és azt mondta:

Anyyyaaa...nézd...itt jártak az angyalok..

Fotó: Cser-Palkovics András, Gimesi Ágnes FB oldala