2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

1200 rászoruló családnak gyűjtenek karácsonyra Székesfehérváron

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 10:45
1200 rászoruló családnak gyűjtenek karácsonyra Székesfehérváron
Az Önkormányzat hét szociális szervezettel közösen indít Városi karácsonyi adománygyűjtést – jelentették be szerdán sajtótájékoztató keretében. Tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet és tisztálkodási szereket várnak az Alba Bástya Irányi Dániel utcai központjában december 16-ig. A beérkezett adományokat a szociális szervezetek osztják szét még az ünnepek előtt, az általuk segített 1200 rászoruló család között.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány, a Smart Grant Alapítvány, a Szegényeket Támogató Alapítvány, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete, és Székesfehérvár Önkormányzata közös Városi karácsonyi adománygyűjtést szervez. A cél, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat segítsék, szebbé és könnyebbé tegyék számukra az ünnepeket - írta az okkfehervar.hu.

Mint a szerdai sajtótájékoztatón a város polgármestere kiemelte: egy szép, közösségformáló adventi időszakra készülnek Székesfehérváron, ami remélhetőleg megadja a lelki felkészülés lehetőségét is az ünnepekre.

Ehhez az időszakhoz hozzátartozik az is, hogy akinek van lehetősége, segítsen azoknak a rászorulóknak, akiknek kevesebb jutott. Kérjük, hogy aki teheti, csatlakozzon az adománygyűjtéshez, hogy a nehéz helyzetben lévő családok az adományok révén is érezzék a figyelmet, és nekik is kicsit könnyebb legyen az ünnepi időszak – különösen ott, ahol idősek és gyermekek vannak

– kérte Cser-Palkovics András polgármester.


Kérünk minden céget, szervezetet és magánszemélyt, aki szeretne és tud segíteni, ők ezen az akción, ezen a csatornán keresztül adományozzanak. Ez lehet a leghatékonyabb segítség most. A résztvevő hét szociális szervezet 1200 családot gondoz egész évben, lát el a mindennapokban, és nekik továbbítják a beérkező adományokat majd karácsonyra is

– mondta el Mészáros Attila alpolgármester. Csatlakozókat is szívesen fogadnak, a Városi Diáktanács például már jelezte is szándékát, és a napokban valamennyi iskolában közzéteszik az adománygyűjtés részleteit.   

Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője szerint ez a mostani kezdeményezés egy jövőbeni, még hatékonyabb együttműködés kiindulási pontja lehet. Hangsúlyozta: az összefogás – ami az önkormányzatot, a szociális területen tevékenységet végző civil és egyházi szervezeteket, valamint a városi szociális szolgáltató központot tömöríti – olyan erőt hordoz, ami a jövőben is minden nehéz helyzetben biztosíthatja a sikeres helytállást.

Az Alba Bástya Központ raktárában fogadják az adományokat. Könnyen megközelíthető a helyszín, autóval is egészen a bejáratig lehet menni, azaz nagyobb mennyiségű felajánlást is könnyen el tudnak juttatni hozzájuk. 

A szervezők tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet és tisztálkodási szereket fogadnak az Alba Bástya Központban (Irányi Dániel utca 4.) december 16-ig, nyitvatartási időben.
 Az adományraktár bejárata az épület udvarán van. 

Hétfőn 08.00-16.00, kedden 12.30-16-00, szerdán 08.00-18.00, csütörtökön 08.00-16.00 és pénteken 08.00-13.00 óra közötti időszakban várják a felajánlásokat. Ruhákat ezúttal nem fogadnak a szervezők, mert abból még jelentős készlettel rendelkeznek a szociális szolgáltató központban.