2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Elmaradnak a Vízivárosi Advent hagyományos gyertyagyújtásai és ünnepségei

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 11:45
Elmaradnak a Vízivárosi Advent hagyományos gyertyagyújtásai és ünnepségei
Bármennyire is hagyomány már, idén elmaradnak a Vízivárosi Advent gyertyagyújtásai és ünnepségei. Az iskolában nem lesznek közösségi programok szombat délutánonként, ugyanakkor a helyi óvodások és iskolások közreműködésével meglepetés videóüzenet készül, amelyet Advent utolsó hetében mutatnak be a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalán – jelentették be sajtótájékoztatón.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„Békeidőben” a Vízivárosi Advent alkalmával az általános iskolában gyűlnek össze a városrész lakói, hogy együtt éljék meg az ünnepvárás időszakát, gyújtsák meg az adventi koszorú gyertyáit, és élvezzék az óvodások, iskolások által nagy lelkesedéssel, szeretettel készített műsort. Idén a világban zajló események és azok hatásai következtében ezek a közösségi ünnepségek sajnálatosan elmaradnak, hasonlóan a 2020-as esztendőhöz. Ugyanakkor egy meglepetés készül az ünnepvárás jegyében - közölte az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Az adventi szombatokat sajnos nem tudjuk ünnepléssel tölteni, és a gyerekek nem tudják bemutatni műsoraikat a szüleiknek. Azonban a készülő meglepetéssel is át tudjuk adni a szeretetet, az ünnepi hangulatot, az egymásra figyelést és mindazt, amit az advent és a karácsony jelent

– mondta Horváth Miklósné. Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogy az utolsó adventi héten érdemes figyelni a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalát, ahol közzéteszik a helyi óvodások és iskolások közreműködésével készített ünnepi videót.

A szeretet ünnepére való készülődés külön része az életünknek. Év végén számvetés van, rendet teszünk és takarítunk, nem csak a lakásunkban, de a lelkünkben is, és igyekszünk előhívni a legjobb tulajdonságainkat. Idén ezt nem tudjuk személyesen megtenni, de mindenkit arra kérünk, hogy gyűjtsék a jótetteket, a szeretetet, a mosolyokat, a kedves szavakat. Próbáljunk meg ebben a nagyon kiélezett helyzetben is minden jót megtenni, amit csak tudunk

– hangsúlyozta Horváth Miklósné.

A gyerekek nagyon készülnek az ünnepváró produkcióra, amelynek felvételét a december 12-vel kezdődő héten mutatják be, és teszik onnantól folyamatosan elérhetővé a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalán- mondta Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke.

Fotó: Pixabay