2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 1o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Drónokkal is mentenek

frisshirek.hu, 2022. december 01. - 14:50
Drónokkal is mentenek
Robottechnológiára szakosodott csapattal erődödött a Fejér Önkéntes Mentőszervezet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kutató-mentő tevékenység támogatásáért csatlakozott a Fejér Önkéntes Mentőszervezethez a zichyújfalui Double Ring Wings Project.

Az egyedi tervezésű és gyártású robottechnológiai berendezésekre szakosodott csapat fő profilja a pilóta nélküli légi- és víz alatti járművekkel (drónokkal) végzett kutatás és felderítés - írja a Katasztrófavédelem. 

A hőkamerákkal és RGB kamerákkal ellátott, nagy hatótávolságú drónjaik kedvező légköri viszonyok mellett egy felszállással 5-10 négyzetkilométert is átvizsgálnak. Emellett a kárhelyszíneken beavatkozó egységek prevenciója érdekében sugárzás- és komplex gázmérőműszerrel felszerelt drónokat fejlesztettek ki,

amelyekkel anélkül is lehetséges a feltételezetten szennyezett területek felderítése, monitorozása, hogy a veszélyes zónába emberek lépjenek be. 

A Fejér megyei székhelyű Double Ring Wings Project a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületének alapító tagja. Forgószárnyas és merevszárnyas pilóta nélküli légi járműveikkel elsősorban nagy kiterjedésű szabadtéri tűzeseteknél, árvízi védekezésnél és eltűnt személyek keresésében tudják támogatni a katasztrófavédelem kutató-mentő tevékenységét.

Fotó: Double Ring Wings Project Fb oldala