2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Fehérvár segített

NKSZ, 2022. december 01. - 16:55
Fehérvár segített
Bajba került a szombathelyi távhős cég, mert elromlottak a szivattyúi. Székesfehérvár sietett a segítségükre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Szombathely távhős cége, a Szomtáv kért segítséget a SZÉPHŐ-től, ugyanis egyik szolgáltatási körzetükben elromlott mind az elsődleges, mind a tartalék szivattyújuk. A javításhoz szükséges alkatrészek leszállítása a mostani világpiaci helyzet miatt bizonytalan, ezért sürgősen szükségük lett egy csereszivattyúra, legalább átmenetileg - számolt be a helyzetről Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a város rendelkezik egy ilyen tartalék eszközzel, egy két tonnás, Svanehoj márkájú szivattyúval. Ahhoz, hogy térítésmentesen kölcsönadhassák Cser-Palkovics azonnal kérte a fehérvári közgyűlés hozzájárulását, és a szakminisztérium beleegyezését is.

Mindkét helyszínről példás gyorsasággal érkezett az igen válasz.

A szivattyút pedig a szakemberek már el is szállították Szombathelyre, ahol még a fagyok előtt szolgálatba tud állni.
A megyei jogú városok számos területen segítik egymást, biztos vagyok benne, hogy fordított esetben Szombathely is ugyanígy járt volna el. Talán ez a mostani is jó példa arra, hogy a nehéz helyzeteket leggyorsabban a széles szakmai és vezetői összefogás tudja megoldani, mely azonban sorvezető lehet a hétköznapokhoz is
- írta Cser-Palkovics András.
Fotó: Cser-Palkovics András Facebook-oldala