2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 1o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Iskolások adományoztak hajléktalanoknak

frisshirek.hu, 2022. december 01. - 16:24
Iskolások adományoztak hajléktalanoknak
A Székesfehérvári Szent Imre Gimnázium Általános Iskola és Óvoda diákjai többkilónyi tartós élelmiszert gyűjtöttek a hajléktalanokkal foglalkozó Kríziskezelő Központnak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Több dobozzal érkezett adomány csütörtökön délelőtt a Kríziskezelő Központ Sörház téri telephelyére. A főleg tartós élelmiszerekből, konzervekből álló adományt a Székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulói gyűjtötték össze a hajléktalanoknak. A dobozokat a helyszínen a központ munkatársainak segítségével pakolták be a raktárukba - írta az okkfehervar.hu. 

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője hálával fogadta a diákok adományát, akik már nem először gyűjtenek számukra. 

A Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda hagyományosan, évek óta támogatja intézményünket. A mostani adomány szebbé teszi a hajléktalanok mindennapjait, valamint a közelgő karácsonyt is, hiszen most elsősorban az ünnepi felkészülés jegyében kapunk segítséget 

– mondta az intézményvezető, aki hozzátette, a fagyok beköszöntével továbbra is üzemel a Teajárat, így az utcán élők meleg italhoz és ételhez juthatnak a hideg időben.

Szabó Márk, a Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, adománygyűjtésben részt vevő 7. osztályos tanulója elmondta: társaival fontosnak tartották, hogy beszálljanak a gyűjtésbe, hiszen a hajléktalanoknak az év ezen szakaszában van a legnehezebb dolguk - olvasható az okkfehervar.hu oldalán.

Fotó: okkfehervar.hu