2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

A kormány még nem döntött a szakrendelőkről

frisshirek.hu, 2022. december 01. - 17:30
A kormány még nem döntött a szakrendelőkről
A belügyi államtitkár szerint csak március környékén születhet döntés a szakrendelőkről. Felkai László az Országgyűlés törvényalkotási bizottságában beszélt arról, hogy egyelőre a felmérés zajlik, és utána dőlhet el, hogy állami kézbe vegyék-e őket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Hvg.hu szerint az egészségügyi törvényjavaslat bizottsági vitájában került mindez szóba, miután a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége még nyáron tiltakozott az államosítás ellen. A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag, tehát a fideszesek támogatásával döntött úgy, hogy egyelőre maradjanak meg az intézmények az önkormányzatoknál.

Arról is beszéltek, hogy valóban át kell-e majd költöztetni a betegeket az elfekvőkből szakápolási központokba, ezzel magasabb díj megfizetésére kötelezve őket. Az ellenzék kérdésére az államtitkár úgy válaszolt, hogy

azokon a helyeken jobbak a körülmények, azt meg kell fizetni. De elmondása szerint erőszakkal nem költöztetnek át senkit.

Felkai kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a nem állami intézmények megmentését szolgálja az a rendelkezés, hogy háborús veszélyhelyzet idején eltérhetnek a jogszabályokban előírt személyi és tárgyi feltételektől. Azok fenntartói számára ugyanis kigazdálkodhatatlanok a megnövekedett közműszámlák, télen így működésképtelenné válhatnak. Így átmenetileg felmentést kaptak.