2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Megafon-alapító: Volt egy kis mosolyszünet, vicsorgás a Mediaworksszel

frisshirek.hu, 2022. december 01. - 18:32
Megafon-alapító: Volt egy kis mosolyszünet, vicsorgás a Mediaworksszel
A Mediaworksszel való korábbi mosolyszünetről, vicsorgásról nyilatkozott a Karc FM-nek az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Kovács interjúját a 444 vette észre, és ők is szemlézték.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az interjúból kiderült, akadtak feszültségek a kormánypárti oldalon. De hogy ez pontosan hogyan is nézett ki, és kinek mivel volt problémája, nem tudni. Kovács úgy fogalmazott, hogy az azóta „dicstelenül beszántott” Pesti TV elindulása okozott gondot, de ez aztán elült, mindenkinek meglett a helye. A Megafon alapítója kifejtette,

a Pesti TV-t sosem érezte konkurenciának, ahogy egyébként a „balliberális sajtót” sem.

Kovács elmondása szerint

a Megafon mögött sem pártpénz, sem túl szoros pártkapcsolat nincs. „Tök őszintén mondom, hogy nincsen semmilyen formális kapcsolat semmilyen politikai erővel, sem szervezeti, sem finanszírozási ügyekben. Tehát azért kezdettől fogva egy nyílt sisakos, politikai szerveződésnek markánsan jobboldali, bármilyen politikával foglalkozó szerveződésnek a választásoknak a fókuszában kell, hogy legyen. Tehát én kezdettől fogva azt mondom viszont, hogy a Megafon az nem egy választási projekt. Tehát az, amit mi kitűztünk célul, az messze túlmutat a bármelyik választáson, nemhogy a huszonkettesen”

– fejtegette.

A kormánypárti influenszerek posztjaira a választások előtt milliárdos hirdetések jutottak, április után viszont jelentősen faragtak a költségeikből. Ősztől aztán újra többet hirdettek az egyes szereplők. Kérdéses, pontosan honnan és mennyi pénz jutott a Megafonhoz, azt viszont már ki lehet mondani a bíróság szerint, hogy akár közpénz is juthatott a szervezethez. A Megafon azt közölte, hogy magánadományokból működik, a törvényszék szerint pedig a Telex véleményként fogalmazta meg, hogy a szervezethez akár közpénz is juthatott. Az ítélet indoklása szerint a Megafon és az Alapjogokért Központ nem oszlatták el minden kétséget kizáróan a közpénzekre vonatkozó sejtéseket.

Kovács még azt is elárulta – ezek szerint Márki-Zay Péterhez hasonlóan – a Megafon alapítása előtt az amerikaiaktól is kért segítséget, még az Egyesült Államokban is járt ebből a célból.

"Én kimentem, mielőtt belevágtunk a Megafonba, kimentem az Egyesült Államokba, nagyon sok emberrel találkoztam, aki a közösségi média és a politika keresztmetszetével foglalkozik évtizedek óta. Ezek a világ legjobb szakemberei. Az volt a nagyon erős benyomásom, és tán ez bizonyosságot is nyert, hogy amit ők csinálnak, azt nem lehet a magyar piacra lefordítani"

– mondta azzal kapcsolatban, hogy valójában az amerikaiak nem tudtak neki segíteni - foglalta össze a hvg.hu.

Tóth Bettina fideszes influenszer, hogy kilép a Fidelitasból, és egy ideig nem lesz látható a PS Tv-ben sem – szúrta ki a 444.hu, amelyet közösségi oldalán osztott meg követőivel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@tothbettinahivatalos által megosztott bejegyzés