2023.01.27., péntek - Angelika
Székesfehérvár: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Örömhír: Orbán Viktor bemondta, hogy már egymilliónál járnak

frisshirek.hu, 2022. december 01. - 19:13
Örömhír: Orbán Viktor bemondta, hogy már egymilliónál járnak
Már egymillióan töltöttük ki a nemzeti konzultációt – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este a Facebookon. November 28-án Varga Judit igazságügyi miniszter 700 ezer kitöltésről számolt még csak be, vagyis e szerint három nap alatt 300 ezerrel nőtt a szám. November 21-én 340 ezerről számoltak még be. November 15-től lehet online is kitölteni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dömötör Csaba azt mondta, ebből is látszik, hogy

olyan kérdésekről van szó, "amelyek mindannyiunk életét érintik, és amelyekről mindenkinek van véleménye".

Ez nem véletlen - tette hozzá. Szavai szerint arról volt szó, hogy a szankciók majd véget vetnek az orosz-ukrán háborúnak. Ez nem így történt, "kaptunk viszont helyette egyre nagyobb gazdasági viharfelhőket". Elszállt az energia ára, rég nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, tartósan magas az infláció - sorolta.

Az államtitkár azt mondta:

"eljutottunk oda, hogy gazdasági szempontból leginkább Európa húzza most a rövidebbet".

Közben "nyoma sincs annak, hogy Brüsszelben változtatni akarnának ezen a politikán", sőt újabb szankciókat akarnak - jelentette ki.

"Ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét, és vegyen részt a konzultációban" - emelte ki Dömötör Csaba, megjegyezve: a kérdőíveket postán és interneten is vissza lehet küldeni december 9-éig.

"A dolgok nem mehetnek így tovább, irányváltásra van szükség. És ha sokan állunk ki az igazunkért, közösen el is érhetjük!"

- hangoztatta az államtitkár.

A kormány mindent megtesz, hogy mindenkihez eljusson a konzultáció híre, a lakossági fórumok, reklámok és óriásplakátok mellett a megafonos propagandakommandót is bevetették, a Telex összesítése szerint három nap alatt 11,5 milliót hirdettek el erre a Facebookon.

És ha még nem tették, mondják el a véleményüket az elhibázott kormányzati intézkedésekről is

- írta Orbán Viktor Facebook-bejegyzése alá Márki-Zay Péter.

Az ő konzultációját itt tudják kitölteni.