2024.02.23., péntek - Alfréd
Székesfehérvár: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Tiborcz István a Waberer’s nagytulajdonosa lett

frisshirek.hu | 2022. december 01. - 21:00
Tiborcz István a Waberer’s nagytulajdonosa lett
A Waberer's csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján bejelentette, hogy lezárult az az ügylet, melynek értelmében a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Equity 26,8 százalékos részesedést szerzett a Waberer's-ben, miután megvásárolta a korábban Mike Ferenc tulajdonában lévő MHB Optimumot.

A bejelentés összesen három részletből áll, itt mutatják be a tranzakció részleteit. Így lett hivatalos, hogy 2022. november 30-án a Tiborcz István 100 százalékos tulajdonában álló BDPST Equity megszerezte a korábban Mike Ferenc tulajdonában álló MHB Optimum részvényeinek 100 százalékát – írja a portfolio.hu.

Mivel az MHB Optimum tulajdonában 4 735 144 darab Waberer’s részvény van – ami a kibocsátóban 26,76 százalékos tulajdoni részesedést testesít meg – ezeknek a közvetlen tulajdonosa a tranzakció következtében már a BDPST Equity.

Miután Mike Ferenc 100 százalékos tulajdonában volt az MHB Optimum, így az ő szavazati jogának aránya 0 százalékra csökken a Waberer’sben. Ezzel párhuzamosan, mivel Tiborcz István 100 százalékos tulajdonában van a BDPST Equity, így az ő szavazati joga közvetve 26,76 százalékra emelkedett.

"A piacon bizonyított, eredményes üzleti modellel rendelkező, egyben a következő évtized kihívásaira is készen álló akvizíciós célpontokat keresünk. Számos iparághoz hasonlóan a logisztikát is felforgatja a technológiai fejlődés, az élesedő nemzetközi verseny, valamint a környezetbarát megoldások keresése. A Waberer’s kiváló pozícióban van ahhoz, hogy ennek az üzleti paradigmaváltásnak az élére álljon Európában"

- mondta Tiborcz még júliusban, mikor először bejelentették a vételi szándékot.