2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Iskolások hangolják karácsonyra a Margit-körút kirakatait

Lukácsi Katalin | 2022. december 08. - 09:20
Iskolások hangolják karácsonyra a Margit-körút kirakatait
A karácsonyi díszkivilágításra fordított összeget inkább rezsitámogatásra költik a II. kerületben, Őrsi Gergely polgármester azonban nem akarta teljesen karácsonyi hangulat nélkül hagyni a helyi polgárokat.
22 óvoda és iskola 21 Margit körúti kirakat feldíszítésével segíti a karácsonyi hangulat megteremtését a Margit-negyedben

- adta hírül Facebook-bejegyzésében Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. A budai városrész idén úgy határozott, hogy az energiaválságra tekintettel inkább lemondanak a megszokott ünnepi kivilágításról, nem akarták azonban teljesen karácsonyi hangulat nélkül hagyni a kerületi polgárokat.

A díszkivilágításból megspórolt pénzt rezsitámogatásra fordítják, a fényeket pedig alternatív módon próbálják pótolni.

A kerület karácsonyfájának világítását például elektromos töltőbicikli látja el energiával, de ennek jegyében valósul meg a Margit-körúti kirakatok egyedi feldíszítése is.

A 22 óvoda és iskola diákjai, tanárai és szülői már elkezdték a kiválasztott 21 kirakat karácsonyi feldíszítését, amelyek között üresen álló bérlemények mellett a működő üzletek is díszbe borultak, mert a bérlőik is kivették a részüket az ünnepi felöltöztetésből.

Rengeteget dolgoztak a kirakatok karácsonyi hangulatának megteremtésén, és igazán szép munkát végeztek, hálás vagyok nekik!

- írta bejegyzésében Őrsi Gergely.

A kiemelt kép forrása: Őrsi Gergely Facebook-oldala