2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Iskolások hangolják karácsonyra a Margit-körút kirakatait

Lukácsi Katalin, 2022. december 08. - 09:20
Iskolások hangolják karácsonyra a Margit-körút kirakatait
A karácsonyi díszkivilágításra fordított összeget inkább rezsitámogatásra költik a II. kerületben, Őrsi Gergely polgármester azonban nem akarta teljesen karácsonyi hangulat nélkül hagyni a helyi polgárokat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
22 óvoda és iskola 21 Margit körúti kirakat feldíszítésével segíti a karácsonyi hangulat megteremtését a Margit-negyedben

- adta hírül Facebook-bejegyzésében Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. A budai városrész idén úgy határozott, hogy az energiaválságra tekintettel inkább lemondanak a megszokott ünnepi kivilágításról, nem akarták azonban teljesen karácsonyi hangulat nélkül hagyni a kerületi polgárokat.

A díszkivilágításból megspórolt pénzt rezsitámogatásra fordítják, a fényeket pedig alternatív módon próbálják pótolni.

A kerület karácsonyfájának világítását például elektromos töltőbicikli látja el energiával, de ennek jegyében valósul meg a Margit-körúti kirakatok egyedi feldíszítése is.

A 22 óvoda és iskola diákjai, tanárai és szülői már elkezdték a kiválasztott 21 kirakat karácsonyi feldíszítését, amelyek között üresen álló bérlemények mellett a működő üzletek is díszbe borultak, mert a bérlőik is kivették a részüket az ünnepi felöltöztetésből.

Rengeteget dolgoztak a kirakatok karácsonyi hangulatának megteremtésén, és igazán szép munkát végeztek, hálás vagyok nekik!

- írta bejegyzésében Őrsi Gergely.

A kiemelt kép forrása: Őrsi Gergely Facebook-oldala