2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

A hajózásról írt könyvet Tiborcz István

frisshirek.hu | 2022. december 14. - 16:58
A hajózásról írt könyvet Tiborcz István
A hajózás magyarországi történetéről írt könyvet Tiborcz István üzletember, Orbán Viktor veje. A „Dunán és tengeren – A magyar hajózás és palotája” című kiadvány másik szerzője Zsigmond Gábor, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese.

A Blikk beszámolója szerint a kétnyelvű – magyar és angol – könyvet számos korabeli fotóval illusztrálták, minőségi papírra nyomtatták. Ára ehhez képest is minőségi: 8900.- Ft a könyvesboltokban, online picivel olcsóbbat hozzá lehet jutni. 

A kétnyelvű könyv azoknak a hajóscégeknek és hajósoknak a történeteit meséli el, akik mintegy száz éven át használták a ma Mahart-székházként ismert épületet. Az Apáczai Csere János utca és a Vigadó tér sarkán álló szecessziós épületet 2016-ban Tiborcz Istvánhoz köthető cégek szerezték meg, a BDPST Zrt. 2019 tavasza óta dolgozik az épület hotellé alakításán.

Tiborcz és Zsigmond korábban is írt már a hajózásról, 2021-ben jelent meg a „Hazának használj! – Az Adria-palota története” című könyvük.

A Mahart-épülettömb és Tiborcz István cége

Tiborcz cége, a BDPST Group a Vörösmarty tér szomszédságában a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő patinás épülettömb teljes körű felújítását tervezi. Mindebből Hotel Dorothea néven ötcsillagos szállodát álmodott meg a beruházó, ami egyedülálló adottságokkal fog rendelkezni.

Fotó: Orbán Viktor facebook