2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Székesfehérvár: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

A hajózásról írt könyvet Tiborcz István

frisshirek.hu, 2022. december 14. - 16:58
A hajózásról írt könyvet Tiborcz István
A hajózás magyarországi történetéről írt könyvet Tiborcz István üzletember, Orbán Viktor veje. A „Dunán és tengeren – A magyar hajózás és palotája” című kiadvány másik szerzője Zsigmond Gábor, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Blikk beszámolója szerint a kétnyelvű – magyar és angol – könyvet számos korabeli fotóval illusztrálták, minőségi papírra nyomtatták. Ára ehhez képest is minőségi: 8900.- Ft a könyvesboltokban, online picivel olcsóbbat hozzá lehet jutni. 

A kétnyelvű könyv azoknak a hajóscégeknek és hajósoknak a történeteit meséli el, akik mintegy száz éven át használták a ma Mahart-székházként ismert épületet. Az Apáczai Csere János utca és a Vigadó tér sarkán álló szecessziós épületet 2016-ban Tiborcz Istvánhoz köthető cégek szerezték meg, a BDPST Zrt. 2019 tavasza óta dolgozik az épület hotellé alakításán.

Tiborcz és Zsigmond korábban is írt már a hajózásról, 2021-ben jelent meg a „Hazának használj! – Az Adria-palota története” című könyvük.

A Mahart-épülettömb és Tiborcz István cége

Tiborcz cége, a BDPST Group a Vörösmarty tér szomszédságában a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő patinás épülettömb teljes körű felújítását tervezi. Mindebből Hotel Dorothea néven ötcsillagos szállodát álmodott meg a beruházó, ami egyedülálló adottságokkal fog rendelkezni.

Fotó: Orbán Viktor facebook