2023.06.04., vasárnap - Bulcsú
Székesfehérvár: 18o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Olasz-magyar honvédelmi találkozó volt Pápán

frisshirek.hu, 2022. december 23. - 13:32
Olasz-magyar honvédelmi találkozó volt Pápán

Pápán találkozott az olasz és a magyar védelmi miniszter - adta hírül a Honvédelmi Minisztérium az MTI-nek pénteken.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az ukrajnai háború nyomán a NATO egyik legfontosabb döntése volt, hogy az úgynevezett "Keleti Szárny" megerősítésére "4 plusz harccsoportot" hoz létre

- idézte a tárca közleménye Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, aki péntek reggel az olasz védelmi miniszter látogatása kapcsán nyilatkozott. A politikus kifejtette, hogy a harccsoportok egyike Magyarországon, magyar vezetéssel jött létre, a bevethetőséget biztosító teljes műveleti készenlétet pedig már szeptember végére elérte.

Ebben a többnemzeti harccsoportban - a magyar után - a második legnagyobb kontingenst az olasz haderő adja,

Guido Crosetto védelmi miniszter őket is meglátogatta a nap folyamán. A közös munkára irányuló tervek mellett erről a szerepvállalásról, az ukrán-orosz háborúról, valamint a KFOR parancsnoki beosztás tapasztalatairól is tárgyaltak a miniszterek a pápai bázisreptéren - írta a minisztérium.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: MTI / Czeglédi Zsolt