2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Székesfehérvár: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Elképesztő kilátás nyílik a Megyeri híd tetejéről – videóval!

frisshirek.hu, 2022. december 27. - 07:00
Elképesztő kilátás nyílik a Megyeri híd tetejéről – videóval!

Karácsonyfává alakította az M0-s autóúton található Megyeri-hidat az elmúlt napokban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az egyedülálló látványosságról a közösségi oldalain többször is beszámolt a közútkezelő, most viszont egy olyan videót tettek közzé, amelyben a hidat belülről is részletesen bemutatják és olyan helyekre is elvezetik a nézőket, ahol eddig csak kevesen járhattak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai 100 méter magas karácsonyfákká változtak az elmúlt napokban. A Magyar Közút az immár hagyománynak mondható ünnepi attrakciójáról a múlt csütörtöki sikeres főpróbától kezdve folyamatosan beszámolt a közösségi oldalain.

A látványosságnak hatalmas sikere van, az online térben és a helyszínen is, rengetegen keresték fel szenteste és karácsonykor is az ünnepi díszbe öltözött hidat

– áll a közleményben, amit portálunkhoz is eljuttatott a közútkezelő társaság. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Magyar Közút most egy exkluzív videót tett közzé a hivatalos TikTok-oldalán, mintegy azoknak is kedveskedve, akik eddig személyesen még nem jutottak el a helyszínre.

@magyarkozut Csak kevesen juthattak eddig a 100 méter magas Megyeri-híd tetejére. Most @Pécsi Norbert Sándor kommunikációs vezetőnk egy exkluzív bejárást tart nektek, és kívül-belül, mindenhonnan megmutatja nektek nappal és éjszaka is a hidat. #magyarkozut #nekedbe #fyp #megyerihíd ♬ Aesthetic - Tollan Kim

A felvételek

nemcsak kívülről mutatják be az ország egyik legnagyobb és legkedveltebb hídját, hanem betekintést engednek a híd belsejébe és a legmagasabb pontjára is, ahonnan még lélegzetelállítóbb látványt nyújtanak a 100 méter magas, karácsonyfává alakított pilonok.

A Megyeri híd tetejéről szép időben akár a Pilis és Budapest is látszik, de kevésbé szép időben is jól el lehet látni Budakalászig, illetve a másik irányban Dunakesziig. Bár a 32. emeletig egy lift is segít eljutni, a híd belseje „hétköznapi” embereknek nem látogatható, így vagy beérjük a közútkezelő által közzétett felvételekkel...

Vagy legyetek hídmérnökök nálunk, és akkor szabad az út!

– tanácsolta a társaság.

Amint azt lapunk, a Frisshirek.hu korábban már megírta, legközelebb december 30-tól január 1-ig, vagyis a hétvégén pompázik újra zöld színben a Megyeri-híd az esti órákban.

Fotó: Karácsonyfát megjelenítő díszkivilágítás a Megyeri-híd pilonjain. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. immár hagyományt teremtve második alkalommal alakította át díszkivilágítással karácsonyfává az M0-s autóúton található Megyeri-hidat. A két, egyenként 100 méter magas karácsonyfa a legmagasabb az országban. MTI/Máthé Zoltán