2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

A mai nappal lekapcsolják Szegeden az ünnepi díszvilágítást

frisshirek.hu, 2023. január 02. - 15:10
A mai nappal lekapcsolják Szegeden az ünnepi díszvilágítást

Ahogy arról már korábban a frisshirek.hu oldalán is írtunk, nem csak számos intézmény zárt be 2022-ben vagy éppen január 1-jével Szegeden, legfeljebb március 3-ig, de a városi díszkivilágítást is lekapcsolják a mai naptól. Mi még lefotóztuk őket újév estéjén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Így valószínűleg nem lesz látható - néhány éve Szeged nagy ékességének számító, világító rénszarvas sem. 

Szintén a város kedvelt látványossága, a Kárász utcai kivilágítás is. Amennyiben lehet tehát hinni az elképzeléseknek, akkor január 1-je után ezeket sem lehet majd látni a sétálóutca felett. 

Ebben az évben a városnak, az előbb említett Kárász utcára merőleges központi részén, a Klauzál téren álló karácsonyfája sem világít majd annyi ideig, mint máskor szokott. 

Korábban a frisshirek.hu oldalon az is megjelent, hogy Szegednek sikerült mérsékelnie az áramdíjat, ám így is közel hatszorosát kell fizetnie a 2022-es áraknak, éppen ezért jelenleg csak fél évre állapodtak meg az áramszolgáltatóval. 

A borítóképen a szegedi városháza január 1-jén még kivilágított főépülete látható (Fotók: frisshirek.hu)