2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Karácsonyi díszkivilágítást loptak Dombóváron, lebuktak

Tóth Rózsa, 2023. január 06. - 12:29
Karácsonyi díszkivilágítást loptak Dombóváron, lebuktak

Kettőszáz-negyvenezer forintnyi kárt okoztak a sértettnek, hiánytalanul előkerült minden.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy dombóvári nő tett bejelentést a rendőrségre 2022. december 27-én, mert a teljesen körbe kerített udvarában elhelyezett 6 db világítós, nagyméretű kültéri díszt ismeretlen tettesek az ünnep napjai alatt ellopták - adott tájékoztatást a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az eltulajdonítással 240.000 forintos kárt okoztak a sértettnek, aki elismerte, hogy a kapukat nem zárta be.

A helyi rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést. Hamarosan egy fiatal párra terelődött a gyanú, akik egy ideje Dombóváron élnek. A lakásukban megtartott kutatás során a díszek egy része előkerült. Az elszámoltatásuk, majd gyanúsítotti kihallgatásuk során a 21 éves nő és 25 éves párja is elismerte a lopást.

Elmondták, hogy az ünnepet szerették volna szebbé tenni, ezért lopták el a díszeket. Szenteste a fiatalember mászott be egy ház udvarra többször is, ott, ahol alacsonyabb a kerítés.  Ezután több fordulóban, autóval szállították el a párjának kiadogatott karácsonyi kellékeket.  Először mindet a lakásukba vitték, de túl nagy volt a fény, ezért néhányat elosztogattak közülük az ismerőseiknek.

A nyomozók lefoglalták az elcsent tárgyakat és hiánytalanul visszaadták azokat jogos tulajdonosuknak, így a kár megtérült.

Az ügy vizsgálatát – lopás vétsége miatt - a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatják.

Fotó: police.hu