2024.02.23., péntek - Alfréd
Székesfehérvár: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Karácsonyi díszkivilágítást loptak Dombóváron, lebuktak

Tóth Rózsa | 2023. január 06. - 12:29
Karácsonyi díszkivilágítást loptak Dombóváron, lebuktak

Kettőszáz-negyvenezer forintnyi kárt okoztak a sértettnek, hiánytalanul előkerült minden.

Egy dombóvári nő tett bejelentést a rendőrségre 2022. december 27-én, mert a teljesen körbe kerített udvarában elhelyezett 6 db világítós, nagyméretű kültéri díszt ismeretlen tettesek az ünnep napjai alatt ellopták - adott tájékoztatást a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az eltulajdonítással 240.000 forintos kárt okoztak a sértettnek, aki elismerte, hogy a kapukat nem zárta be.

A helyi rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést. Hamarosan egy fiatal párra terelődött a gyanú, akik egy ideje Dombóváron élnek. A lakásukban megtartott kutatás során a díszek egy része előkerült. Az elszámoltatásuk, majd gyanúsítotti kihallgatásuk során a 21 éves nő és 25 éves párja is elismerte a lopást.

Elmondták, hogy az ünnepet szerették volna szebbé tenni, ezért lopták el a díszeket. Szenteste a fiatalember mászott be egy ház udvarra többször is, ott, ahol alacsonyabb a kerítés.  Ezután több fordulóban, autóval szállították el a párjának kiadogatott karácsonyi kellékeket.  Először mindet a lakásukba vitték, de túl nagy volt a fény, ezért néhányat elosztogattak közülük az ismerőseiknek.

A nyomozók lefoglalták az elcsent tárgyakat és hiánytalanul visszaadták azokat jogos tulajdonosuknak, így a kár megtérült.

Az ügy vizsgálatát – lopás vétsége miatt - a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatják.

Fotó: police.hu