2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Székesfehérvár: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Jobban tudom szeretni e hazát, mint gyűlölni ellenségeinket

NKSZ, 2023. január 10. - 19:04
Jobban tudom szeretni e hazát, mint gyűlölni ellenségeinket

Cser-Palkovics András is újévi fogadalmat tett, vagy inkább megfogalmazta azt a kívánságát, amit 2023-ban szeretne megélni. Ehhez Deák Ferenc egyik örökérvényű mottóját is igénybe vette.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az év eleje gyakran és sokaknak az újévi fogadalmakról szól. Általában valamilyen változást szeretnénk eszközölni a saját életünkben, szerencsés esetben ez pedig csak rajtunk múlik. A közélet, a politika persze nagyon nem ilyen, így fogadalmat sincs sok értelme tenni, inkább kívánságot lehet megfogalmazni - írta ki gondolatait a közösségi oldalán Cser-Palkovics András.
Kívánságát nem saját szavaival fogalmazta meg, ehhez Deák Ferencnek, a Haza Bölcsének örökérvényű mottóját idézte:

Jobban tudom szeretni e hazát, mint gyűlölni ellenségeinket.

Majd azzal folytatta, hogy szeretné hinni, hogy e 150 éves bölcsesség az idén termékenyebb talajra talál itthon. Szeretné hinni, hogy a tavalyi választások egyik konzekvenciája az lesz, hogy a felebaráti, a honfitársi szeretetet és megértést nem éri meg sutba dobni egy hírciklus, egy poszt, egy odamondás kedvéért. Szeretné hinni, hogy az egyre veszettebb politikai sárdobálásnak gátat lehet vetni.
Na persze, tudom, hogy ez valahol naivitás részemről. De mire való az új év, ha nem arra, hogy reménykedjünk? Reménykedjünk abban, hogy az országos, sőt, talán egy kicsit a világpolitika is hasonlóbb lesz a helyi politikához, emberibb, közvetlenebb, talán szakmaibb is. Egyben reménykedjünk abban is, hogy a helyi közélet nem zuhan bele végleg az országos politika törésvonalaiba. Én ezért fogok küzdeni idén is, partnerként kezelve mindenkit, akinek hasonló a törekvése
- mondta el vágyait a polgármester.
Posztja alatt természetesen érkeztek gondolataival örömmel egyetértő hozzászólások. Az egyik lelkes férfi rajongó, aki azzal kezdte, hogy teljesen egyetért Cser-Palkovics Andrással így fogalmazott:
az egész városnak tenni kell, hogy még élhetőbb legyen a környezetünk! 

Bár együttműködésről és megbékélésről szólt a polgármester bejegyzése, a kommentelők között volt, aki rácáfolt erre a lehetőségre, és nem mindig szalonképes szavakat használva ment neki egy valószínűleg ellenzéki hozzászólónak. Miután sorra felmondta a Fidesz propaganda panelljeit megjegyezte:

Nyugodtan húzzál el egy "jogállamba", majd sírva fogsz visszasunnyogni a biztonságos Magyarországra.

Egy másik lelkes női rajongó sem lelkibékével, hanem inkább elkeseredettségében fogalmazta meg, hogy

Én, mint kisember, belefáradtam a jó cselekedetek kezdeményezésébe! Elutasítást, lekezelést kapok, mert 100. senkinek tartanak, nincs rangom, nincs vagyonom. Inkább belém rúgnak.

A hozzászólások között a frisshirek.hu talált olyat is, amiben mégiscsak megfogalmazódott a remény. Egy szintén lelkes rajongó szerint - akivel a polgármester is egyetértett - így írt hozzászólásában:

Ha az ország szekerét előre toljuk egyesült erővel, akkor reményeink is lehetnek. A cél legyen fontos! 

Fotó: Cser-Palkovics András Fb oldala