2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A makói városházán nem volt jutalomosztás

Bottyán Róbert, 2023. január 13. - 12:55
A makói városházán nem volt jutalomosztás

Nem kaptak jutalmat tavaly a makói polgármesteri hivatal dolgozói - derül ki abból a közérdekű adatigénylésből, amit Mucsi Tamás önkormányzati képviselő (DK) tett közzé.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A DK-s képviselő 2022. december 14-én írt a városházának, a válaszban a dátum is aznapi, ennek ellenére csak január 9-én kapta kézhez. Az adatigénylését így indokolta oldalán:

,,A fosztogatást osztogatás követte Makón. Miután átgondolatlanul bezártak mindent, év végén ugyanolyan átgondolatlanul kezdett osztogatásba Farkas Éva, felismerve, hogy népszerűsége durván esett. Sokan kérdezték, hogy vajon mennyi jutalmat oszthattak szét év végén?"

Kruzslicz-Bodnár Gréta jegyző válaszában leírta,

,,a Makói Polgármesteri Hivatal dolgozói tárgyévben, 2022-ben nem részesültek jutalomban."

A bejegyzése alatt hozzászólásban Mucsi annyit tett hozzá: ,,Persze ahogy hírlik, azért vannak, akiknek csurran-cseppen egy kis mellékes."

Mindeközben, mint arról a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk, a Miniszterelnökségen 1,7 milliárd forint jutalmat osztottak ki, Solymár fideszes polgármestere pedig jutalmat szavaztatott meg magának, adtak pluszt pénzt a dolgozóknak is, de spóroltak a karácsonyi díszkivilágításon.

Ha már az ünnepi fényeket említettük: Makón ezeken is spórolt az önkormányzat, igaz, az nem derült ki, hogy mekkora megtakarítást eredményezett a sötétség - erről itt írtunk a Frisshirek.hu-n.

Fotó: a szerző felvétele.