2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Székesfehérvár: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Lezárult a LED-csereprogram regisztrációja

NKSZ, 2023. január 24. - 15:55
Lezárult a LED-csereprogram regisztrációja

Lezárult a LED-csere program regisztrációs időszaka, 2773 háztartás jelezte energiatakarékossági szándékát. Február közepén indul az igényelt égők kiosztása. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
2773 érvényes regisztráció érkezett az ingyenes LED-égőkre, melyeket online, illetve azok, akik nem rendelkeznek internetkapcsolattal, a Vörösmarty Könyvtár és az Alba Bástya Központ munkatársainak segítségével tudták megtenni.
Elég nagy falatnak tűnik az igényelt LED-es izzók kiosztása.
A cél természetesen az, hogy gördülékenyen, hatékonyan jusson mindenki az energiatakarékos LED-ekhez. Ezért a kiosztás pontos helyéről, módjáról később adunk tájékoztatást, amint minden részletet kidolgoztunk. Az biztos, hogy február második felében fogjuk elkezdeni a LED-ek kiosztását
- közölte Cser-Palkovics András a közösségi oldalán.
Az, hogy az igénylő háztartások száma sok vagy kevés, Székesfehérvár polgármestere úgy fogalmazott, hogy nem kevés, viszont azért nem több, mert szerinte a város "országosan kiemelkedő fejlettségű", ahol nagy valószínűséggel az otthonok jelentős részében már LED-ek vannak.
Fontos azonban, hogy minél többek megkapják ezt a takarékossági és környezetvédelmi lehetőséget, ezért az ingyenes LED-csere programnak várhatóan még legalább egy őszi "fordulója" is lesz, hasonló paraméterekkel a mostanihoz

- írta a polgármester. 

Fotó: Pixabay