2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Közel kerülhettek az oroszok Bahmut bekerítéséhez

frisshirek.hu | 2023. január 27. - 14:15
Közel kerülhettek az oroszok Bahmut bekerítéséhez

Szinte teljesen bekerítették az orosz erők a kelet-ukrajnai Bahmutot, mindössze egyetlen, a városból kivezető utat ellenőriznek csupán a település védői - az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ jelentése szerint.

Aptij Alaudinov, a csecsen fegyveresekből álló Ahmat különleges csoport parancsnok-helyettese állítása szerint lényegében befejeződött Bahmut hadműveleti bekerítése  - írja a TASZSZ. 

Bahmut stratégiai fontosságú város a Donyeck-medencében, mindössze 15 kilométerre fekszik a közelmúltban elfoglalt, sóbányájáról híres Szoledar városától. A települést hónapok óta ostromolják az orosz erők.

Az ukrán vezérkar egyelőre nem erősítette meg a TASZSZ jelentésében foglaltakat.

A Bahmut védőit segítő ukrán önkéntesek munkájáról a Deutsche Welle helyszíni riportban számolt be, mely az alábbi linkre kattintva tekinhető meg:

https://www.dw.com/en/life-during-wartime-in-ukraine-besieged-in-bakhmut/a-64505168

Az Ukrajna elleni tegnapi drón- és rakétacsapások 11 halálos áldozatot követeltek országszerte az ukrán fegyveres erők közlése szerint. Az átfogó támadás lehetett Moszkva válasza a nyugati országok bejelentésére, mely szerint német, amerikai és brit nehéz tankokat bocsájtanak az ukrán haderő rendelkezésére.

Fotó: Deutsche Welle