2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Székesfehérvár: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Közel kerülhettek az oroszok Bahmut bekerítéséhez

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 14:15
Közel kerülhettek az oroszok Bahmut bekerítéséhez

Szinte teljesen bekerítették az orosz erők a kelet-ukrajnai Bahmutot, mindössze egyetlen, a városból kivezető utat ellenőriznek csupán a település védői - az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ jelentése szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Aptij Alaudinov, a csecsen fegyveresekből álló Ahmat különleges csoport parancsnok-helyettese állítása szerint lényegében befejeződött Bahmut hadműveleti bekerítése  - írja a TASZSZ. 

Bahmut stratégiai fontosságú város a Donyeck-medencében, mindössze 15 kilométerre fekszik a közelmúltban elfoglalt, sóbányájáról híres Szoledar városától. A települést hónapok óta ostromolják az orosz erők.

Az ukrán vezérkar egyelőre nem erősítette meg a TASZSZ jelentésében foglaltakat.

A Bahmut védőit segítő ukrán önkéntesek munkájáról a Deutsche Welle helyszíni riportban számolt be, mely az alábbi linkre kattintva tekinhető meg:

https://www.dw.com/en/life-during-wartime-in-ukraine-besieged-in-bakhmut/a-64505168

Az Ukrajna elleni tegnapi drón- és rakétacsapások 11 halálos áldozatot követeltek országszerte az ukrán fegyveres erők közlése szerint. Az átfogó támadás lehetett Moszkva válasza a nyugati országok bejelentésére, mely szerint német, amerikai és brit nehéz tankokat bocsájtanak az ukrán haderő rendelkezésére.

Fotó: Deutsche Welle