2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Székesfehérvár: 4o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor: ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket

frisshirek.hu | 2023. január 27. - 08:59
Orbán Viktor: ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket

Háborúba sodródás elkerülése, sokszínű szabad magyar médiavilág, a Soros-finanszírozta "baloldal", az infláció ellen beadott vakcina, a hungarikumnak számító nemzeti konzultáció - ma is felpörgött a kormányzati propagandagépezet a magyar miniszterelnök szokásos pénteki reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor szerint nagy a nyomás a magyar kormányon, hogy vegyen részt a szövetségesei mellett Ukrajna támogatásában, de ellenállnak, hiába "ütik, verik, rúgják, harapják" őket itthon és külföldön is.

A háború kitörése és a választási kampány nagyjából egybeesett 2022-ben. A kampányban így nyíltan és egyenesen kellett beszélni arról, hogy mit akarunk. Ha baloldal lenne ma kormányon, mi is nyakig állnánk a háborúban mint fegyvert szállító fél – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel a Telex szemléje szerint.

A németek is azt mondták eredetileg, hogy ők csak sisakokat küldenek Ukrajnának a védekezéshez, most már a harckocsiknál tartunk, és a repülőkről is beszélnek

folytatta a portál szerint a miniszterelnök. A Fidesz azonban továbbra is kitart amellett, hogy ki kell maradni a háborúból, hiszen április 3-án erre szavaztak az emberek. Orbán szerint ugyanis az részt vesz a háborúban, aki fegyvert küld vagy a költségvetését finanszírozza az egyik háborús félnek. Nagy a nyomás szerinte a magyar kormányon nemzetközi téren és a hazai "baloldal" is ezt képviseli.

Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket

– jelentette ki a miniszterelnök, majd kedvenc kampányfogásáról a következőt mondta:

a nemzeti konzultáció egy hungarikum.

Bár a nyugati demokráciákban csak a választásokon uralkodhat a nép akarata, Magyarországon 2010 óta a választásokon túl is megkérdezik az embereket. A szankciókról most sem feledkezett meg a miniszterelnök, kijelentette, hogy

a szankciók hatására 3764 milliárd forintot veszít Magyarország az elmaradt gazdasági növekedés miatt.

Nyugat-Európában szerinte nincs tere az emberek hangjának, itthon azonban megszólalhatnak a háborúellenes hangok is.

Magyarországon annyival jobb a helyzet, hogy a nyilvánosságunk sokkal sokszínűbb, mint az övék. [...] Mi egy sokszínű médiaszabadság-világban élünk

- jelentette ki a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor szóba hozta az ellenzék állítólagos külföldi kampányfinanszírozását, és nem túl meglepő módon már Soros Györgyöt vízionálta a történet mögé. A dollárbaloldal mellé pedig kiötölte a frappánsnak túlzottan nem nevezhető dollármédia fogalmaz is.

Ez egy nagyon komoly ügy. Aligha hiszem, hogy a vizsgálatok végén (…) elmehetnénk csak úgy mellette anélkül, hogy védelmi rendszereket építenénk ki, törvényeket és rendeleteket alkotnánk, hogy hogyan kell megvédeni magunkat a pénzzel megvásárolt politikusoktól

- érzelgősködött Orbán. Viszont minden szakmai állásponttal szemben továbbra is megvédte az árstopok rendszerét. Meglátása szerint másként nehezen lehetett volna túlélni a magas inflációt. Arra természetesen nem vesztegetett szót, hogy a Magyar Nemzeti Bank elemzései szerint is csak fokozták az inflációt az árstopok.

A miniszterelnök abban bízik, hogy február-március környékén csökkeni fog az általános drágulás,

amely az új közellenség lett Orbán szerint. Az év végére pedig úgy látja, újra egyszámjegyű lesz az infláció - ahogy arról tegnap Nagy Márton is beszélt, amely interjút a frisshirek.hu is szemlézett.

A kormány beadta az infláció elleni vakcinát a magyar nemzetgazdaságnak

- jelentette ki a magyar miniszterelnök.