2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Székesfehérvár: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor: ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 08:59
Orbán Viktor: ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket

Háborúba sodródás elkerülése, sokszínű szabad magyar médiavilág, a Soros-finanszírozta "baloldal", az infláció ellen beadott vakcina, a hungarikumnak számító nemzeti konzultáció - ma is felpörgött a kormányzati propagandagépezet a magyar miniszterelnök szokásos pénteki reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor szerint nagy a nyomás a magyar kormányon, hogy vegyen részt a szövetségesei mellett Ukrajna támogatásában, de ellenállnak, hiába "ütik, verik, rúgják, harapják" őket itthon és külföldön is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A háború kitörése és a választási kampány nagyjából egybeesett 2022-ben. A kampányban így nyíltan és egyenesen kellett beszélni arról, hogy mit akarunk. Ha baloldal lenne ma kormányon, mi is nyakig állnánk a háborúban mint fegyvert szállító fél – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel a Telex szemléje szerint.

A németek is azt mondták eredetileg, hogy ők csak sisakokat küldenek Ukrajnának a védekezéshez, most már a harckocsiknál tartunk, és a repülőkről is beszélnek

folytatta a portál szerint a miniszterelnök. A Fidesz azonban továbbra is kitart amellett, hogy ki kell maradni a háborúból, hiszen április 3-án erre szavaztak az emberek. Orbán szerint ugyanis az részt vesz a háborúban, aki fegyvert küld vagy a költségvetését finanszírozza az egyik háborús félnek. Nagy a nyomás szerinte a magyar kormányon nemzetközi téren és a hazai "baloldal" is ezt képviseli.

Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket

– jelentette ki a miniszterelnök, majd kedvenc kampányfogásáról a következőt mondta:

a nemzeti konzultáció egy hungarikum.

Bár a nyugati demokráciákban csak a választásokon uralkodhat a nép akarata, Magyarországon 2010 óta a választásokon túl is megkérdezik az embereket. A szankciókról most sem feledkezett meg a miniszterelnök, kijelentette, hogy

a szankciók hatására 3764 milliárd forintot veszít Magyarország az elmaradt gazdasági növekedés miatt.

Nyugat-Európában szerinte nincs tere az emberek hangjának, itthon azonban megszólalhatnak a háborúellenes hangok is.

Magyarországon annyival jobb a helyzet, hogy a nyilvánosságunk sokkal sokszínűbb, mint az övék. [...] Mi egy sokszínű médiaszabadság-világban élünk

- jelentette ki a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor szóba hozta az ellenzék állítólagos külföldi kampányfinanszírozását, és nem túl meglepő módon már Soros Györgyöt vízionálta a történet mögé. A dollárbaloldal mellé pedig kiötölte a frappánsnak túlzottan nem nevezhető dollármédia fogalmaz is.

Ez egy nagyon komoly ügy. Aligha hiszem, hogy a vizsgálatok végén (…) elmehetnénk csak úgy mellette anélkül, hogy védelmi rendszereket építenénk ki, törvényeket és rendeleteket alkotnánk, hogy hogyan kell megvédeni magunkat a pénzzel megvásárolt politikusoktól

- érzelgősködött Orbán. Viszont minden szakmai állásponttal szemben továbbra is megvédte az árstopok rendszerét. Meglátása szerint másként nehezen lehetett volna túlélni a magas inflációt. Arra természetesen nem vesztegetett szót, hogy a Magyar Nemzeti Bank elemzései szerint is csak fokozták az inflációt az árstopok.

A miniszterelnök abban bízik, hogy február-március környékén csökkeni fog az általános drágulás,

amely az új közellenség lett Orbán szerint. Az év végére pedig úgy látja, újra egyszámjegyű lesz az infláció - ahogy arról tegnap Nagy Márton is beszélt, amely interjút a frisshirek.hu is szemlézett.

A kormány beadta az infláció elleni vakcinát a magyar nemzetgazdaságnak

- jelentette ki a magyar miniszterelnök.