2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Székesfehérvár: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Volt, hogy megbánta a több évtizedes hűséget Halász Judit

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 12:30
Volt, hogy megbánta a több évtizedes hűséget Halász Judit

Volt, hogy megbánta amiért ennyi évtizeden át hűséges maradt a Vígszínházhoz – erről beszélt Halász Judit, aki immár hatvan éve hűséges tagja a társulatnak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Kossuth-díjas színésznő a Heti Libazsír című YouTube-műsor vendége volt, ahol szóba került többek között Halász Judit jubileumi évada, ami egybe esett a betegsége utáni visszatéréssel is. Noha sokan ez alkalomból valami nagy előadást vártak a színésznőtől, ám végül a vezetőség úgy döntött, egy kis stúdióban ad helyet a darabjának.

Én is elvártam volna, ez kicsit rosszulesett

– fogalmazott a Blikknek Halász Judit, aki azt is bevallotta, volt, hogy megbánta amiért ennyi évtizeden át hűséges maradt az említett intézményhez.

Az utolsó években már nem szerettem bemenni sem a Vígszínházba, az Eszenyi korszakban. Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, fájdalmas néhány év volt

– tette hozzá.

Mint ismeretes, a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő ellen 2020 tavaszán fogtak össze a társulat akkori és régebbi tagjai, és nyílt levélben tárták a nyilvánosság elé, hogy az intézményvezető milyen verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a színházban. A tagok között pedig

Halász Judit is szót emelt a módszerek ellen, hiszen ezeknek ő is az egyik elszenvedője volt.

A botrány után Eszenyi önként mondott le a tisztségéről.

Fotó: Wikipedia