2024.02.23., péntek - Alfréd
Székesfehérvár: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Volt, hogy megbánta a több évtizedes hűséget Halász Judit

frisshirek.hu | 2023. január 27. - 12:30
Volt, hogy megbánta a több évtizedes hűséget Halász Judit

Volt, hogy megbánta amiért ennyi évtizeden át hűséges maradt a Vígszínházhoz – erről beszélt Halász Judit, aki immár hatvan éve hűséges tagja a társulatnak.

A Kossuth-díjas színésznő a Heti Libazsír című YouTube-műsor vendége volt, ahol szóba került többek között Halász Judit jubileumi évada, ami egybe esett a betegsége utáni visszatéréssel is. Noha sokan ez alkalomból valami nagy előadást vártak a színésznőtől, ám végül a vezetőség úgy döntött, egy kis stúdióban ad helyet a darabjának.

Én is elvártam volna, ez kicsit rosszulesett

– fogalmazott a Blikknek Halász Judit, aki azt is bevallotta, volt, hogy megbánta amiért ennyi évtizeden át hűséges maradt az említett intézményhez.

Az utolsó években már nem szerettem bemenni sem a Vígszínházba, az Eszenyi korszakban. Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, fájdalmas néhány év volt

– tette hozzá.

Mint ismeretes, a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő ellen 2020 tavaszán fogtak össze a társulat akkori és régebbi tagjai, és nyílt levélben tárták a nyilvánosság elé, hogy az intézményvezető milyen verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a színházban. A tagok között pedig

Halász Judit is szót emelt a módszerek ellen, hiszen ezeknek ő is az egyik elszenvedője volt.

A botrány után Eszenyi önként mondott le a tisztségéről.

Fotó: Wikipedia