2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Székesfehérvár: 12o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Katari kézbe kerülhet a Manchester United

frisshirek.hu | 2023. február 08. - 14:15
Katari kézbe kerülhet a Manchester United

Brit sajtóhírek szerint katari befektetők készek egy igen kedvező ajánlatot tenni a klub jelenlegi tulajdonosainak, az amerikai Glazer családnak az egyesület megvásárlására.

A világhírű angol futballklub, a Manchester United tulajdonosai már hosszabb ideje vizsgálják új befektetők bevonásának, illetve a klub eladásának lehetőségét. A Glazer-család 6 milliárd font feletti összegért lenne hajlandó megválni a klubban birtokolt többségi részesedésétől.

A Daily Mail nevű brit újság által a megszellőztetett információ szerint, egy „nagy tőkével rendelkező, magánemberek által alkotott katari csoport” napokon belül ajánlatot tesz a jelenlegi tulajdonosoknak. A pontos ajánlat egyelőre nem ismert, a manchesteri klub mostanáig nem reagált a pletykákra.

A Manchester United 2017 óta nem nyert trófeát, a szurkolók elégedetlenek a Glazer családdal. A katari befektetőcsoport a tavaly decemberben zajlott labdarúgó világbajnokság megrendezése révén felvértezett tudással fektetné be pénzét egy új projektbe. 

Amennyiben katari kézbe kerülne az egyik legpatinásabb angol labdarúgóklub, az egyúttal két dúsgazadag Perzsa-öböl menti olajmonarchia, Katar, illetve az Egyesült Arab Emírségek közötti rivalizálást is új szintre emelné, hiszen így Manchester két sztárklubját, a Unitedet és a Cityt a két rivalizáló állam egy-egy befektetői csoportja birtokolná. A sikeres klubvásárláshoz az angol első osztályú labdarúgó liga, a  Premier League jóváhagyása is szükséges.

A sajtóértesülésre a befektetők is azonnal reagáltak. A tegnapi piaczárást követően 16 százalékos pluszba lendült a tőzsdén a Man United részvények árfolyama, elérve a 24,5 dollár közeli részvényárfolyamot.

Fotó: www.manunited.com