2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Tiborcz terjeszkedik, övé lett a Waberer's csaknem fele

frisshirek.hu, 2023. február 14. - 19:27
Tiborcz terjeszkedik, övé lett a Waberer's csaknem fele

Az alapító Wáberer György érdekeltségébe tartozó vagyonkezelő kiszáll a Waberer’s International logisztikai cégből. Részvénycsomagját az egyre nagyobb étvággyal terjeszkedő Tiborcz István cége veszi meg - írja a forbes.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Waberer's november végén a Budapesti Értéktőzsde honlapján bejelentette, hogy lezárult az az ügylet, melynek értelmében a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Equity 26,8 százalékos részesedést szerzett a Waberer's-ben, miután megvásárolta a korábban Mike Ferenc tulajdonában lévő MHB Optimumot - írta meg a Frisshirek.hu.

"A PIACON BIZONYÍTOTT, EREDMÉNYES ÜZLETI MODELLEL RENDELKEZŐ, EGYBEN A KÖVETKEZŐ ÉVTIZED KIHÍVÁSAIRA IS KÉSZEN ÁLLÓ AKVIZÍCIÓS CÉLPONTOKAT KERESÜNK. SZÁMOS IPARÁGHOZ HASONLÓAN A LOGISZTIKÁT IS FELFORGATJA A TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS, AZ ÉLESEDŐ NEMZETKÖZI VERSENY, VALAMINT A KÖRNYEZETBARÁT MEGOLDÁSOK KERESÉSE. A WABERER’S KIVÁLÓ POZÍCIÓBAN VAN AHHOZ, HOGY ENNEK AZ ÜZLETI PARADIGMAVÁLTÁSNAK AZ ÉLÉRE ÁLLJON EURÓPÁBAN"

- mondta Tiborcz még júliusban, mikor először bejelentették a vételi szándékot.

A Forbes.hu szúrta ki a tőzsde honlapján, hogy a Tiborcz István érdekeltségébe – a BDPST Csoporthoz – tartozó Merkport Zrt. megvásárolja a Waberer’s 22,88 százalékos részvénycsomagját a High Yield Vagyonkezelő Zrt-től. Utóbbi a speditőrcéget alapító Wáberer György érdekeltsége, aki 2020 végén szállt vissza a cégbe miután korábban sikeresen exitált onnan.

Az MNB-nek és a Versenyhivatalnak is rá kell bólintania az üzletre, de azon nagyon meglepődnénk, ha nem történne meg. 

A Waberer’s-ben az üzlet lezárultával két főtulajdonos marad, Tiborcz mellett Jellinek Dániel, a Trevelin Holdingon keresztül (a közkézhányad 19,1 százalék). Ők ketten több nagy üzletet is bonyolítottak az elmúlt években, legutóbb Jellinek a Gellért szállót adta el a kormányfő vejének - szemlézte a lap hírét a 24.hu.

Fotó: youtube vágókép