2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A főváros legszebb részein köröznek majd a maratonfutók az atlétikai vb-n

frisshirek.hu, 2023. február 20. - 11:07
A főváros legszebb részein köröznek majd a maratonfutók az atlétikai vb-n

Budapest legszebb részein vezet át az augusztusi atlétikai világbajnokság maratoni versenyének útvonala, amelyet hétfőn ismertettek a szervezők, és amelyről az MTI számolt be.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Nagyon fontos célunk, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság segítségével mindenkit ösztönözzünk a rendszeres testmozgásra. A maraton során egy csodás helyszínen, egy felejthetetlen hangulatú versenyen a nézők valóban testközelből láthatják a világ legjobbjait. Úgy lehetnek szemtanúi a versenyüknek, hogy szinte együtt lélegeznek a sztárokkal. Ez a különleges élmény pedig reményeink szerint óriási motivációt jelenthet, hogy mindenki futócipőt húzzon és megpróbálja feszegetni a saját határait

- emelte ki Schmidt Ádám a világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos.

Hősök tere, Andrássy út, Lánchíd, Alagút, Várkert bazár - csak néhány történelmi látványosság, amelyet megcsodálhatnak majd a 2023-as atlétikai világbajnokság maratoni versenyeinek résztvevői és a nézők a helyszínen, valamint az egész világon a tévéközvetítésen keresztül. Egymilliárdan nézik majd az előzetes várakozások szerint összesen a világbajnokság közvetítéseit és közülük több tízmillióan lesznek azok, akik láthatják augusztus 26-án és 27-én, amint a világ legjobb maratoni futói száguldanak Budapesten, az UNESCO világörökség részét képző történelmi városrészeken

- áll a közleményben. A világ legjobb futói a világ egyik legszebb városában versenyeznek majd, történelmi díszletek között - hangsúlyozta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, a korábbi közmédiás bemondó.

Láss csodát! - így szól a mottónk, nem is lehet kérdés, hogy ezzel az útvonallal a maratoni versenyek közben a csoda garantált. A világbajnokságnak kiemelten fontos célja, hogy megmutassuk Magyarországot és a magyar fővárost a világnak. Azért dolgozunk, hogy minél többen felfedezzék, hogy Európa szívében van egy biztonságos, könnyen megközelíthető, szép és vendégszerető ország

- mondta Németh Balázs. Az indulók négy kört tesznek meg a 10 kilométeres pályán, összesen nyolcszor kell átfutniuk a Lánchídon és négyszer az Alagúton a Budai vár alatt. Eközben láthatóvá válik a budai panoráma, a pesti rakpart, az Erzsébet tér, az Operaház és a belváros sok-sok büszkesége, tere, műemléke.

Augusztus 26-án reggel 7 órakor indul a női, augusztus 27-én reggel 7-kor pedig a férfi maraton mezőnye

és szintén az Andrássy úton rendezik a gyalogló versenyeket. Az augusztus 19-én, 8:50-kor rajtoló férfi 20 km-es gyaloglás lesz a világbajnokság nyitó versenyszáma, a női 20 km egy nappal később, 7:15-kor kezdődik. Augusztus 24-én reggel 7-kor a nők és a férfiak együtt vágnak neki a 35 kilométeres távnak. A rajt és a cél mindegyik utcai verseny esetében a Hősök tere, amely a Nemzeti Atlétikai Központ mellett a világbajnokság második fő helyszíne lesz.

A vb-re augusztus 19-én, és 27-én között kerül sor.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén várhatóan több mint 200 ország 2000 atlétája vesz részt. Jegyek elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon. Kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosítanak a szervezők a szurkolói klub tagjainak, erről minden információ megtalálható a hetkoznapihos.hu weboldalon.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: Budapest Félmaraton Facebook-oldal