2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Szkanderbajnokságot tartottak Besenyszögön

frisshirek.hu, 2023. február 21. - 10:09
Szkanderbajnokságot tartottak Besenyszögön

Ami Szolnoknak a kosár- és a vízilabda, vagy Jászberénynek a jégkorong és a röplabda, az Besenyszögnek a szkander? Egy nem mindennapi sportág hazai bajnokságát tartották a kisvárosban a hétvégén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A beszédes nevű szolnoki közösség, a

Megtorló Karok Szolnok Szkander Sportegyesület

rendezésében a hétvégén megtartották a sportág országos bajnokságát.

Bár karakterét tekintve nem elsősorban sportosságáról ismert, és talán a szkander is távol áll tőle, az eseményen ettől függetlenül részt vett Kállai Mária is, a térség országgyűlési képviselője. A politikus beszámolójának kezdetén is jelezte, hogy egy nem mindennapi sportágról van szó, az "különleges világba kalauzol el bennünket".

A jelek szerint azonban Kállai Mária bajnokság mérkőzéseinek izgalmai közepette megkedvelte a szkandert, mert így írt bejegyzésében:

Ez a remek sportág kiválóan mutatja meg nekünk azt, hogy mit is tud elérni egy összetartó csapat, hogyan tud közösséget kovácsolni.

Az esemény egyik főszervezője, aki egyben tízszeres magyar bajnok és világbajnok is, ismét győzelmet aratott, ráadásul mindkét kezével! A sikerek ellenére azonban egy szomorúságról is beszámolt Facebook-oldalán:

Egyik szemem sír, a másik nevet. Örülök hogy nyerni tudtam, viszont volt egy általam már gyógyultnak hitt baloldali vállsérülésem, amivel tavaly nyár óta küzdöttem, így versenyeztem a Világbajnokságon is. Nos ez a sérülés újra kijött. [...] Most újabb kímélés, odafigyelés, hogy javuljon, gyógyuljon.

Írása végén azonban ígéri, eltökélt, hogy sérülése a nemzetközi tornára helyreálljon, és hazánkat képviselhesse a versenyen.

A kiemelt kép forrása: Kőváriné Ivánfi Brigitta Facebook-oldala