2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Ifjú muzsikusok versenye

frisshirek.hu, 2023. február 24. - 08:05
Ifjú muzsikusok versenye

Első alkalommal mérik össze tudásukat Székesfehérváron az ország zeneművészeti szakgimnáziumainak kamaracsoportjai. A X. Országos Kamarazenei Versenyen február 24-e és február 26-a között, az ország 10 zeneművészeti szakgimnáziumából 38 kamaracsoport - duók, triók, kvartettek, kvintettek – lépnek színpadra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Oktatási Hivatal felkérésére a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI szervezi meg idén a X. Országos Kamarazene Versenyt zeneművészeti szakgimnáziumokban tanuló ifjú muzsikusoknak. Ezt a versenyt korábban a Szegedi Zeneművészeti Szakgimnázium szervezte. Az ő visszalépésüket követően kapta a fehérvári intézmény a felkérést a verseny lebonyolítására. A pénteken délután kezdődő, háromnapos megmérettetésre 38 kamaracsoport jelentkezett különféle összeállításokban – duók, triók, kvartettek, kvintettek - az ország 10 zeneművészeti szakgimnáziumából.

A hallgatóság számára nyitott esemény február 24-én, pénteken 13.30 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a zeneiskola nagytermében, majd 14 órától indul a verseny, amelyen a budapesti, debreceni, győri, miskolci, szegedi, szombathelyi és váci zenészek mellett három székesfehérvári kamaracsoport lép színpadra. Szombaton 9.30 órától kezdődnek a bemutatók, majd február 26-án, vasárnap 10.30 órakor az eredményhirdetés és a gálahangverseny - írta az okkfehervar.hu.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak! 

Fotó: Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Fb oldala