2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Hátrányból fordítva nyertek a fiúk Zalaegerszegen

frisshirek.hu, 2023. február 25. - 16:52
Hátrányból fordítva nyertek a fiúk Zalaegerszegen

A Zalaegerszeg hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a bennmaradásért küzdő MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kék-fehérek hat nyeretlen bajnoki találkozó után gyűjtötték be ismét a három pontot, ráadásul az egyenlítő találatuk 461 perc után az első góljuk volt. A Fehérvár viszont immár öt kör óta nyeretlen az élvonalban - írta meg az MTI.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)

Zalaegerszeg, 2107 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Csóka (32.), Szalay (55.), illetve Katona (4.)
sárga lap: Huszti (35.), Ikoba (76.), illetve Katona (41.), Flores (83.), Schön (85.)

ZTE FC:
    
Demjén - Huszti, Mocsi (Lesjak, 76.), Csóka, Gergényi - Sankovic, Tajti, Szendrei - Szalay, Németh D. (Ikoba, 72.), Ubochioma (Mim, 72.)

MOL Fehérvár FC:
   
Kovács D. - Nego, Larsen, Csongvai, Heister - Flores, Houri (Christensen, 62.) - Katona, Pető (Szabó L., 56.), Schön - Kodro

A mérkőzés gyors fehérvári góllal indult, de a vezetés megszerzése után átengedte a területet a hazai csapatnak, amely így fölényben futballozott. Noha folyamatosan támadott a kék-fehér csapat, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így Kovácsnak sokáig nem akadt komoly védenivalója a vendégek kapujában. A szünet előtti negyedórában veszélyesebbé vált a Zalaegerszeg, ez pedig hamar góllá érett. Az egyenlítés sem változatott a játék képén, azaz a hazaiak futballoztak támadó szellemben, de a szünetig nem sikerült fordítaniuk.

A második félidőben viszont Szalay nagyszerű szabadrúgásával igen. A Fehérvár hátrányban sem tudott ritmust váltani, sőt, továbbra is a ZTE akarata érvényesült. Az idő múlásával a hazaiak egyre inkább a biztonságot helyezték előtérbe, így kevesebb lehetőség volt, sőt, egy ízben Schön egyenlíthetett volna, de ziccerben a kapu mellé pörgetett. A hajrában sem tudott újítani Fehérvár, a legveszélyesebb szituációt egy kapura tekert szöglet jelentette, így a ZTE biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

Fotó: Facebook/ ZTE FC Zalaegerszeg