2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Megtartották az V. Sommelier találkozót Szekszárdon

frisshirek.hu, 2023. március 01. - 09:20
Megtartották az V. Sommelier találkozót Szekszárdon

Idén Julie Dupoy is Szekszárdra érkezett, aki a szakma világszinten elismert szakértője és a 2016-os Sommelier Világbajnokság 3. helyezettje volt. A programon több mint 40 féle bor került a résztvevők poharába, búcsúzóul pedig 2 palack 2016-os magnum Tabu Kékfrankost is csapra vertek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Immáron szinte hagyománnyá vált, hogy a magyar sommelier társadalom krémje Szekszárdra látogat, ahol minden évben bemutatásra kerülnek a borvidék legjobb szekszárd palackos tételei - tájékoztatott a házigazda Schieber Borászat.

Az idei évben exkluzív vendégként Julie Dupouy érkezett a szekszárdi borvidékre, aki a szakma egy világszinten elismert szakértője, a 2016-os Sommelier Világbajnokság 3. helyezettje!

A program szoros volt, sabrage-olás, szabad tűzön készült sokác bab, dűlőtúra, bikavér házasítás, szakmai előadás színesítette az eseményt és több mint 40 féle bor került a poharakba.

Vacsorára Sipos Norbert Séf 2 fogásos  vacsorája és Eszterbauer Ildikó lenyűgöző desszertje kápráztatta el a közönséget, akik végre a másik oldalról élvezhették a gasztronómiát.

Még 2 palack 2016-os magnum Tabu Kékfrankost is megbontottak az esemény végén, nehogy száraz legyen a hazaút a szakmabelieknek.

Fotó: Schieber Pincészet Facebook oldala

❕