2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Tokaji borházat vásárolt Tiborcz István BDPST-csoportja

frisshirek.hu, 2023. március 03. - 19:30
Tokaji borházat vásárolt Tiborcz István BDPST-csoportja

Tiborcz Istán BDPST Groupja csütörtökön megszerezte a Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonát, írja a 444.hu a cég közlése nyomán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ingatlanban utazó csoport első befektetését a Tokaji borvidéken még 2019-ben hajtotta végre, a ma Andrássy Kúria & Spa-ként ismert szállodát vették meg. A közlemény szerint a BDPST célja, hogy

„olyan akvizíciókat hajtson végre, amelyek eredményeként a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítménnyel legyen jelen mindazokban a szektorokban, amelyekbe befektet”.

Véleményük szerint ehhez Tokaj az ideális helyszín, hiszen a 5300 hektár kiterjedésű borvidék Magyarország legismertebb borrégiója.

A most megvett Patricius Borház Bodrogkisfaludon található, több mint 20 éve üzemel, és az UNESCO Világörökségi Helyszínei között jegyzett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik meghatározó borászata, amely több rangos díjat is nyert. A tranzakcióhoz kapcsolódik a Patricius Borházat körülvevő termőterületek megvétele is.

A BDPST az utóbbi időben több komoly üzletet is megkötött. Emlékezzünk, Tiborczék vásárolták meg a Gellért Szállót és a napokban Wáberer György részvénycsomagját is, ahogy mindkét ügyről a Frisshirek is beszámolt.  

Fotó: Patricius Borház weboldala