2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor: Magyarország a béke mellett van, de szárazon kell tartani a puskaport

frisshirek.hu, 2023. március 06. - 18:30
Orbán Viktor: Magyarország a béke mellett van, de szárazon kell tartani a puskaport

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Székesfehérváron a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központnál tájékozódott a Magyar Honvédség védelmi képességeiről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentést tett a kormányfőnek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program helyzetéről, ahhoz kapcsolódóan a személyi állomány kiképzésének állapotáról, valamint a nyáron elrendelt képesség-fokozás eredményeiről - mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor a katonai vezetők előtt ismét leszögezte:

a veszélyek korában Magyarország megvédése a kormány legfontosabb célja, ezért a honvédség és a hadiipar fejlesztése a szankciók okozta európai gazdasági válság ellenére sem lassulhat. Mi , magyarok a béke mellett vagyunk, de szárazon kell tartani a puskaport

- mondta.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központnál, Székesfehérváron, ahol tájékozódott a Magyar Honvédség védelmi képességeiről 2023. március 6-án. Mellette Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b2) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fisher Zoltán