2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Rekordév jöhet a magyar turizmusban? Jócskán besegít az EKF

frisshirek.hu, 2023. március 06. - 09:40
Rekordév jöhet a magyar turizmusban? Jócskán besegít az EKF

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Horváth Péter szerint rekordév jöhet a magyar turizmusban, amiben a Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa köré szerveződő rendezvénysorozat is nagy szerepet kap.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Horváth Péter MTÜ-vezér egy csütörtöki rádióinterjúban erősítette meg, hogy a fentieket erősítik meg a statisztikai adatok is, melyek azt mutatják, hogy a turisztikai ágazat jól hajrázott 2022 végén, és a 2023-as kezdés is figyelemre méltó.

„Az ígéretes kezdés után februárban a foglalások száma már elérte a 2 millió vendégéjszakát, ami 10 százalékkal haladja meg a tavaly februárit. A tavalyi első negyedév 5,9 millió vendégéjszakája után az előrejelzések 6,3 millióval számolnak az idén”

– mondta el a vezérigazgató.

Vendégmágnes rendezvények

Az elnök azt is kiemelte, hogy több fontos nyári esemény is nagy hatással lesz az idei Balatoni és Veszprém vármegyei turizmusra. A Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa köré szerveződő rendezvénysorozat, valamint az augusztusi atlétikai világbajnokság számos vendéget hoz majd hazánkba.

Forrás: turizmusonline.hu

Fotó: pixabay.com