2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

27 milliárd forintért, kiemelt állami beruházásként épül az MTK-sportpark a Kerepesi úton

frisshirek.hu | 2023. március 10. - 11:00
27 milliárd forintért, kiemelt állami beruházásként épül az MTK-sportpark a Kerepesi úton

Az MTK 4900 főt befogadó multifunkciós sportcsarnokot építenek a budapesti Aréna Mall melletti területen, a Kerepesi úton, írta az rtl.hu. A Kerepesi úti fejlesztést a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította. A sportberuházást már évek óta tervezgetik, 2017-ben tervpályázatot is kiírtak rá.

Négyezer-kilencszáz fő befogadására alkalmas multifunkciós sportcsarnokot építenek a budapesti Aréna Mall melletti területen – derült ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer oldalán megjelent adatokból. A tervek szerint a háromszintes épületben lesz étterem, VIP lounge, valamint itt helyezik el a klub sakk-bridzs szakosztályát is. Az MTK-sportpark névre keresztelt beruházásban felhúznak majd egy gazdasági épületet is, valamint helyet kap egy fedett parkoló és egy naperőmű is. A csaknem 27 milliárd forintos beruházást a Bayer Construct Zrt. végezheti el, amely az utóbbi években több állami beruházásban is szerepet vállalt, végső tulajdonosa pedig Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi vállalatával is bizniszelt - írja az RTL.

A területen építenek 

  • 4700 fő befogadására alkalmat multifunkciós csarnokot,
  • külön épületben a gazdasági kiszolgáló funkció,
  • termálkút biztosítja az energiát.

Az ajánlattevő az MTK volt, négyen pályáztak az építésre, végül a Bayer Construct Zrt. végezheti el a 27 milliárd forintos beruházást. A Bayer az utóbbi években több állami beruházásban is szerepet vállalt. A tulajdonosa Balázs Attila, aki korábban Mészáros Lőrinccel és Tiborcz István cégeivel is üzletelt.

Fotó: SAGRA Építész Kft.