2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

27 milliárd forintért, kiemelt állami beruházásként épül az MTK-sportpark a Kerepesi úton

frisshirek.hu, 2023. március 10. - 11:00
27 milliárd forintért, kiemelt állami beruházásként épül az MTK-sportpark a Kerepesi úton

Az MTK 4900 főt befogadó multifunkciós sportcsarnokot építenek a budapesti Aréna Mall melletti területen, a Kerepesi úton, írta az rtl.hu. A Kerepesi úti fejlesztést a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította. A sportberuházást már évek óta tervezgetik, 2017-ben tervpályázatot is kiírtak rá.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Négyezer-kilencszáz fő befogadására alkalmas multifunkciós sportcsarnokot építenek a budapesti Aréna Mall melletti területen – derült ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer oldalán megjelent adatokból. A tervek szerint a háromszintes épületben lesz étterem, VIP lounge, valamint itt helyezik el a klub sakk-bridzs szakosztályát is. Az MTK-sportpark névre keresztelt beruházásban felhúznak majd egy gazdasági épületet is, valamint helyet kap egy fedett parkoló és egy naperőmű is. A csaknem 27 milliárd forintos beruházást a Bayer Construct Zrt. végezheti el, amely az utóbbi években több állami beruházásban is szerepet vállalt, végső tulajdonosa pedig Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi vállalatával is bizniszelt - írja az RTL.

A területen építenek 

  • 4700 fő befogadására alkalmat multifunkciós csarnokot,
  • külön épületben a gazdasági kiszolgáló funkció,
  • termálkút biztosítja az energiát.

Az ajánlattevő az MTK volt, négyen pályáztak az építésre, végül a Bayer Construct Zrt. végezheti el a 27 milliárd forintos beruházást. A Bayer az utóbbi években több állami beruházásban is szerepet vállalt. A tulajdonosa Balázs Attila, aki korábban Mészáros Lőrinccel és Tiborcz István cégeivel is üzletelt.

Fotó: SAGRA Építész Kft.