2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Tenisz: itt az újabb bravúr, Fucsovics már a legjobb 32 között Indian Wellsben

, 2023. március 12. - 11:30
Tenisz: itt az újabb bravúr, Fucsovics már a legjobb 32 között Indian Wellsben

Magabiztos, 6:4, 6:2-es győzelmet aratott Fucsovics Márton az Indian Wells-i ATP 1000-es torna legjobb 32 játékosa között a világranglista 18. helyén álló ausztrál Alex De Minaur ellen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A magyar játékos az első fordulóban a hazai pálya előnyét élvező amerikai JJ Wolfot győzte le úgy, hogy az első szettet, noha 6:1-re elbukta, a másodikat 6:0-ra megnyerte, majd a döntőszettben 3:1-es hátrányból 6:3-ra fordított. Nem várt azonban könnyű feladat rá a második körben sem, hiszen az elmúlt héten élete első ATP 500-as tornagyőzelmét bezsebelő, az ATP Tour egyik legjobb védekező játékosának számító ausztrál Alex De Minaur várt rá.

A papírformát felborítva nagyszerűen kezdett Fucsovics, aki három gém után 3:0-ra, majd nem sokkal később 4:2-re is vezetett. Kissé megingott aztán a magyar játéka, 4:3-nál elbukta a saját kezdését, de azonnal vissza is brékelt, adogatóként pedig nem hibázott, így 6:4-re behúzta az első szettet.

A folytatásban a magyar játékos szárnyalt, 2:2-ig még egymás mellett haladtak a felek, de ekkor az első számú magyar férfi teniszező 40:0-ról, három gémlabdát hárítva brékelt, majd 4:2-nél ismét, így 6:2-re behúzta a második játszmát is, ezzel pedig a mérkőzést is abszolválta 6:4, 6:2-re. Ezzel a sikerrel Fucsovics bejutott a legjobb 32 közé, ahol a szlovák Alex Molcannal csap majd össze, aki ellen minden esélye megvan a továbbjutásra.

Fucsovics Márton egyik legszebb pontja a mérkőzésről

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Fucsovics Márton–Alex De Minaur (16., ausztrál) 6:4, 6:2

A női mezőnyben szerencsés vesztesként főtáblára kerülő Gálfi Dalma már az első fordulóban is csodával határos módon jutott tovább, hiszen a tavalyi Australian Open-döntős Daniel Collinst győzte le. A második körben aztán a világranglista ötödik helyén jegyzett, tavaly WTA-világbajnokságot nyerő Caroline Garcia várt rá, aki az első szettet esélyesekhez méltóan 6:1-re megnyerte. 

A második játszmában aztán Gálfi 1:1-nél akadtak nehézségei, de végül 40-re hozta az adogatását. Innentől már egyik játékos sem rontott, eljutottak rövidítésig, ahol a magyar nagyszerű teniszt bemutatva 7:6 (7–4)-re diadalmaskodott, így következhetett a döntő szett.

A nyomást végül a tapasztaltabb Garcia bírta jobban: Gálfi 2:2-nél három bréklabdát sem tudott értékesíteni, majd hiába hárított négyet, a francia 5:4-nél semmire vette el ellenfele adogatását, így 6:4-re behúzta a döntő szettet. Ezzel az ötödik kiemelt 6:1, 6:7 (4–7), 6:4-es eredménnyel jutott a legjobb 32 játékos közé.

WTA 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Caroline Garcia (5., francia)–Gálfi Dalma 6:1, 6:7 (4–7), 6:4

Fotó: Fucsovics Márton Facebook-oldala