2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Újra zavartalan a forgalom az M1-esen - videók a tömegszerencsétlenségről

frisshirek.hu, 2023. március 12. - 09:09
Újra zavartalan a forgalom az M1-esen - videók a tömegszerencsétlenségről

Ismét zavartalan a forgalom az M1-esen, ahol szombaton kora délután tömegbaleset történt - közölte az Útinform honlapján vasárnap kora reggel.     

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A sztrádán a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 31-es kilométernél 5 kamion és 37 személyautó ütközött össze, egy ember meghalt, 39-en megsérültek, több jármű kigyulladt. A balesetet a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szombati közlése szerint

lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Az Útinform tájékoztatása szerint vasárnap reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.

A helyszínen apokaliptikus állapotok alakultak ki, a gyerekek a lángoló autóktól pár méterre kerestek menedéket maguknak a szüleikkel. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán is összeütközött két gépkocsi, de azok nem égtek ki.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint hét város hetven tűzoltója: a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez. A társhatóságok is nagy erőkkel vonultak ki a baleset helyszínére, négy mentőhelikoptert is riasztottak. Egyik bejegyzésükben azonban nem öt, hanem hat kamiont említenek a szerencsétlenül járt autósok között.

Megrendült a köztársasági elnök

Novák Katalin köztársasági elnök a közösségi oldalán reagált a baleset hírére.  „A sérülteknek mielőbbi felépülést, a mentésre érkező erőknek pedig kitartás kívánok” – írta.

Fotó: MTI/Lakatos Péter