2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Facebook-oldalán szólalt fel a Mol Fehérvár rossz teljesítménye után Dr. Cser-Palkovics András

frisshirek.hu, 2023. március 14. - 07:35
Facebook-oldalán szólalt fel a Mol Fehérvár rossz teljesítménye után Dr. Cser-Palkovics András

Tragikus teljesítményt nyújt a Mol Fehérvár az idei NB I-es idényben, hiszen noha az elmúlt években rendre a Ferencváros kihívója volt a bajnoki címért vívott harcban, az idei évben már a kiesés ellen küzd. Most Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a hivatalos Facebook-oldalán szólalt fel a teljesítmény miatt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról korábban a frisshirek.hu beszámolt, a Mol Fehérvár 2–1-es vereséget szenvedett el a Paks otthonában, és miután vasárnap az Újpest 1–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet a Fejér vármegyei együttes a kiesést jelentő 11. helyre csúszott vissza. Az évet a Michael Boris vezetőedző vezetésével megkezdő székesfehérváriakat jelenleg a Huszti Szabolcs-Toldi Gábor páros irányítja, amellyel a 2023-as évben csupán egy győzelmet tudott aratni: hazai pályán győzte le a sereghajtó Vasast 2–1-re.

A borzasztó teljesítményre Dr. Cser-Palkovics András egy Facebook bejegyzésben reagált, amelyben leszögezte, mint szurkoló nyilvánít véleményt, nem mint polgármester, hiszen a város már régóta nem tulajdonosa a klubnak, és pénzügyi támogatást sem ad.

Elemezhetnénk, hogy a példátlanul jó pénzügyi feltételek mellett hogyan juthatott kiesőhelyre a Klub a tegnapi vereséggel és a mai bajnoki eredmény után. Lehet és kell is mindezt majd értékelni, elemezni, de mindenekelőtt: valahogy bent kellene maradni, hogy egyáltalán érdemes legyen a fehérvári labdarúgás jövőjéről beszélni 

– írja hivatalos Facebook oldalán Cser-Palkovics András. A polgármester három kéréssel fordult a Mol Fehérvár vezetősége felé, amely közül talán a legfontosabb az edzőkérdés megoldása. „A kialakult helyzetért elsősorban valószínűleg nem Huszti Szabolcs a felelős, de a mostani helyzetben maga az edzőkérdés lebegtetése is ennek a spirálnak a folytatása, ami kieséshez vezethet."

Ez pedig a szégyen kategóriája ettől a klubtól.

Cser-Palkovics szerint a klubnak jelenleg egy olyan hiteles edzőre van szüksége, mint például Marko Nikolic, akivel a klub a 2017–2018-as idényben megszerezte harmadik, máig utolsó bajnoki címét. Hozzáteszi, a döntés a tulajdonos joga, de egyben felelőssége is, hiszen ez a klub jövője és a jelene miatt is fontos.

A klub tulajdonosának, és nem másnak el kell beszélgetnie a csapattal. Meg kell velük értetni a felelősségüket és azt, hogy ez ma már BECSÜLETBELI ÜGY. Ezt rajta kívül senki más nem tudja megtenni, hiszen ő a tulajdonos

fogalmazta meg második kérésként a klub tulajdonosa, Garancsi István felé a polgármester

Dr. Cser-Palkovics András mindezek mellett úgy gondolja, a szurkolóknak jogos igénye van arra, hogy a tulajdonos nyilatkozzon a felelősségről, és hogy milyen következményei voltak, valamint lesznek az eredménytelenségnek, és mire számíthatnak a jövőre nézve. 

Ez egy át nem ruházható vezetői felelősség a profi sport világában. A szurkolók pedig mindig megérdemlik az őszinteséget, a mostani helyzetben aztán különösen

- írta. Gondolatainak zárásaként a polgármester kijelentette, a szurkolókon eddig sem múlt semmi, hiszen ők mindig ott vannak és ott is lesznek, hiszen ez a hűség lényege, és ez akkor számít igazán, amikor 100 okuk lehetne arra, hogy hűtlenek lehessenek.

Kiemelt fotó: Dr. Cser-Palkovics András Facebook oldala