2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kiakadtak a makói fociszurkolók, a felelősök távozását követelik

Bottyán Róbert, 2023. március 13. - 11:50
Kiakadtak a makói fociszurkolók, a felelősök távozását követelik

Kemény hangvételű bejegyzést tettek közzé oldalukon a makói Lángszórós Alakulat tagjai. Kijelentették, hogy nem látnak szívesen a pálya környékén szelfiző politikusokat, hazudozó elnököket, tehetetlen ,,nagy" embereket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint arról lapunk, a Frisshirek.hu beszámolt: szeptember végén hatalmas megszorítást jelentettek be Makón, részeként bezárták a stadion főépületét. Ennek hírére az NB3-as csapat közölte, hogy visszalépnek a bajnokságtól. A szurkolók még búcsúztatást is szerveztek a játékosoknak - erről itt írtunk.

A makói csapatot üzemeltető cég ügyvezetője, Csernus Imre kijelentette, ,,innentől a feladatunk, hogy a gyerekeknek ismét célt adjunk, hogy a makói, focizni szerető és akaró fiatal és idősebb felnőtteknek lehetőséget biztosítsunk." A csapat jelentős része szétszéledt, de van aki nem került messzire, öten is a csoportbeli riválishoz, a szomszédvárosba, Hódmezővásárhelyre szerződtek.

A tavaszi szezon most kezdődött az alsóbb osztályú, megyei bajnokságokban. A makói B-közép, a Lángszórós Alakulat ennek kapcsán emlékeztetett, pár hónap leforgása alatt a harmadosztályból megye 2 lett, de a szurkolás Makón marad első osztályú, ugyanis úgy döntöttek, hogy a helyi erőkből és fiatalokból álló csapatot fogják támogatni ezentúl. Hozzátették:

,,Minden erőnkkel azon leszünk, hogy hallassuk a hangunkat, és még ha személyesen nincs is kint a meccseken egy felelős sem, tudjuk, hogy elér hozzájuk ez az egyszerű üzenet: Szabó takarodj! És takarodjon mindenki aki asszisztált ahhoz, hogy tönkre tegyék a klubot! Nem látunk szívesen a pálya környékén szelfiző politikusokat, hazudozó elnököket, tehetetlen ,,nagy" embereket."

Szabó valószínűleg Szabó Ádám, aki 2020 nyarán lett társtulajdonos a makói csapatot üzemeltető cégnél. A drukkerek kemény kritikájára hivatalosan nem reagált a Makó FC vezetősége.

Fotó: Lázár János egy Makó FC meccsen, háttérben Szabó Ádám, forrás: Lázár János Facebook oldala.