2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Lázár pert indított egy nyugdíjas ellenzéki aktivista ellen

frisshirek.hu | 2023. március 13. - 14:05
Lázár pert indított egy nyugdíjas ellenzéki aktivista ellen

Magánvádlóként indított pert Lázár János építési és beruházási miniszter, országgyűlési képviselő Szabó Margittal, vagy ahogyan Hódmezővásárhelyen ismerik, Momóval, a Vásárhely Jövőjéért Egyesület elnökével szemben. A fideszes politikus a tavaly tavaszi választási kampány idején terjesztett szórólapok miatt perelte be az egyesületi elnököt. Szerinte a kiadványokon olvasható állítások becsületsértőek, és a nagy nyilvánosság előtt érdeksérelmet okoztak neki.

A Hódmezővásárhelyi Járásbíróság bírái elfogultsági nyilatkozat tettek, így a Szegedi Járásbíróságon tartották az első tárgyalást múlt héten. Lázár János nem volt jelen, de a vádlott igen és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is. A tárgyalásról felkerült a YouTubera egy vágott videó, amelyen Szabó Margit felolvassa a bíróság előtt előre megírt vallomását.

Arról beszélt, hogy ő büntetlen előéletű és visszautasítja a vádat, nem érzi magát bűnösnek. Szerinte egy igazi jogállamban neki nem kellene magyarázkodnia, bíróságon lenni ilyen vád miatt, ugyanis Lázár János közszereplő, tűrnie kellene a bírálatot. Neki viszont állampolgárként joga van arra, hogy felhívja a társadalom figyelmét a hazugságra, a lopásra és a zsarnokságra.

A Hódpress cikke szerint Kriveczky György ügyvéd – aki a tárgyalástól távol maradó Lázár Jánost képviselte – többek között azt kérdezte a vádlottól, hol és mennyi példányban nyomtatták a szórólapokat. Szabó Margit erre nem tudott válaszolni, mondván ő csak a tartalomért felelt. Ugyanakkor véleménye szerint a szórólapokon megfogalmazott állítások igazak és bizonyíthatók, ennek illusztrálására több újságcikket csatolt egy beadványához.

A bíró a vádlott meghallgatása után elnapolta a tárgyalást arra hivatkozva, hogy át kell tanulmányoznia ezek tartalmát, ugyanakkor 15 napot adott a védelemnek arra, hogy a szórólap tényszerű állításait írásban bizonyítsa. A következő tárgyalási nap május 18-án lesz - írja a Hódpress.

Kép: A Józan Paraszt Beszól! Youtube csatorna