2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Elrontott szülinap: a Diósgyőr kárpótolja a kisfiút

Tajthy Ákos, 2023. március 16. - 19:00
Elrontott szülinap: a Diósgyőr kárpótolja a kisfiút

A DVTK tulajdonosa, Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút, Varga Énokot és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát Diósgyőrbe, a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak, a történet így pozitívan zárulhat - erről közleményben számolt be a klub a rendkívül kínos hétfői történéseket követően.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A DVTK tulajdonosa, Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút, Varga Énokot és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát Diósgyőrbe, a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak, a történet így pozitívan zárulhat - erről közleményben számolt be a klub a rendkívül kínos hétfői történéseket követően.

Nem túl elegáns történetnek köszönhetően került be az országos hírekbe a hét elején a DVTK csapata. Amint az ismert, hétfőn az MTK otthonában játszott bajnokit a diósgyőri piros-fehér csapat, a találkozó második félidejének elején egy születésnapos kisfiú végezhette el a kezdőrúgást. Varga Énok nemcsak belepöckölt egyet, hanem kapura is tört a labdával, de a lövését, majd az újbóli próbálkozást is védte Senkó Zsombor, a diósgyőriek kapusa, aki ráadásként még jó messzire el is rúgta a labdát. Ezt követően óriási felháborodás kerekedett a csapat körül, sokan kritizálták a kapus tettét, mondván, hogy egy kisgyerek születésnapi ajándékát tette tönkre. Olaj volt a tűzre Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr vezetőedzőjének nyilatkozata is, aki a meccs utáni sajtótájékoztatón megjegyezte:

„rúgjon MTK-nak gólt a gyerek!”

Hogy pontosan mi történt, az kiderült az M4 Sport videójából:

Valószínűleg a klub is érezhette, hogy ez nem volt túlságosan korrekt dolog, ezért úgy döntöttek, kárpótolják Énokot, erről közleményben számolt be kedden délután a piros-fehér csapat sajtóosztálya. Az írásban az esetről, Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője, Varga Béla, Énok édesapja és Senkó Zsombor nyilatkozott.

Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek - nyilatkozta Kuznyecov Szergej. - Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr - Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros - Újpest meccsen!

Nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem, ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük.

- Nagyon örülünk annak, hogy pozitívan zárulhat ez a történet, mi nem neheztelünk Zsomborra, ő csak azt tette, amit kértek tőle - tette hozzá Varga Béla, Énok édesapja. - Nem lenne szerencsés, ha megbélyegeznék emiatt. Ez nem egy eltervezett akció volt, spontán alakult így, az MTK egyik labdarúgója mondta Énoknak, hogy vigye végig a labdát.

Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa az elsők között hívott fel bennünket telefonon, hogy elhívjon minket Diósgyőrbe egy mérkőzésre, ahol elvégezhetünk egy kezdőrúgást és személyesen is találkozhatunk Zsomborral és a csapattal. Természetesen köszönjük a meghívást, eleget fogunk neki tenni. Nincs bennünk harag. Azt szeretném, ha a történet pozitív végkimenetele is legalább akkora sajtóvisszhangot kapna, mint maga a sajnálatos eset.

- Sajnálom az esetet, de mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot - zárta Senkó Zsombor, a DVTK kapusa.

- Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt és a szüleit is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este.

Az eset után felrobbant az internet, még a diósgyőri szurkolók sem kegyelmeznek a kapusnak.

Senkó védéséből mostanra pedig világszenzáció lett, ugyanis a diósgyőri kapus tettét átvette a Bleacher Report Football is, amelyet több mint 13 millióan követnek szerte a világon.

A diósgyőri kapus védését az alábbi szöveggel posztoltál: „A kapus életre szóló leckét adott ennek a gyereknek."

Fotó: MTK Facebook-oldala