2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Tiborcz nevével visszaélve akarták megkárosítani a Honvéd volt tulaját

frisshirek.hu | 2023. március 17. - 09:54
Tiborcz nevével visszaélve akarták megkárosítani a Honvéd volt tulaját

A miniszterelnök vejére, Tiborcz Istvánra hivatkozva ígértek segítséget az olasz vágóhídkirálynak. A büntetőügy elsimítására ígéretet tevő vállalkozó végül csak tanú lett az ügyben, az ügyvéd és Piero Pini viszont gyanúsított, befolyással üzérkedés miatt. Tiborcz István lapunknak azt válaszolta: visszaéltek a nevével - írta meg a 24.hu.

A tényfeltárást szemléző Telex összegzi az eset előzményeit: Piero Pini ügyvédjének egy férfi azt állította, hogy egy esküvőn összeismerkedett Tiborcz Istvánnal. Közösen pálinkáztak, és azóta jóban vannak. A férfi, aki egyben Pini ügyvédjének egyik ügyfele is volt, felhívott egy alkalommal valakit,

és a beszélgetésből kívülről úgy tűnt, hogy tényleg a miniszterelnök vejével beszél.

Ezután a telefonbeszélgetés után az ügyvéd elhitte, hogy a férfi valóban jó kapcsolatot ápol Orbán Viktor miniszterelnök vejével, és az ő befolyásos ügyvédein keresztül segíthet Pininek, sőt azt is eljátszotta, mintha megbeszéltek volna egy találkozót Pini és Tiborcz között.

A találkozás napján az ügyvéd lemondta az aznapi találkozóit, a felesége pedig süteményeket sütött, mert Pini közismerten édesszájú

- számolt be a füstbe ment találkozó körülményeiről a 24.hu. Az egyeztetés helyett azonban egy fekete Mercedes kisbusz jelent meg Pini ügyvédjének háza előtt, több kört is letett, majd miután megállt, egy „gesztenyebarna hajú, ötvenes asszony” szállt ki az autóból, és bement a házba. Bár nem akarta felfedni kilétét, annyit közölt, hogy Tiborcz István küldte a találkozóra. A megbeszélésen az asszony azt ígérte, hogy kétszer egymillió euróért szabadlábra helyezik a költségvetési csalással vádolt Pini fiát, Piniről pedig lekerül a nyomkövető, továbbá 5,5 milliárdról 3,5 milliárd forintra mérséklik fia ügyében a költségvetési kárértéket.

Mivel Pini és ügyvédje gyanúsnak ítélték meg az ajánlatot, ezért azt elutasították, azt azonban egy újabb megkeresés követett azzal, hogy

Tiborcznak nagyon messzire elér a keze, és csak ő fogja tudni ezt az ügyet elintézni.

A 24.hu értesülései szerint végül a büntetőügyet pénzért elsimítani ígérő és Tiborczra hivatkozó férfit tanúként idézték be Piniék ügyében, míg a visszautasító volt Honvéd-tulajdonos és ügyvédje gyanúsítottá vált befolyással üzérkedés gyanúja miatt. Az ügyészség szűkszavúan reagált a lap kérdéseire, és azt nyilatkozták, hogy

befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt elrendelt nyomozás jelenleg is folyamatban van, annak állásáról és a tervezett intézkedésekről további adat nem közölhető.

Az ügy miatt megkereste Tiborcz Istvánt is a 24.hu, akinek a sajtósa reagált az érdeklődésre, és elmondta, hogy

a megkeresésében említett személyt, személyeket Tiborcz István nem ismeri, sem személyes, sem pedig üzleti kapcsolatban nem áll és nem állt velük.

Hozzáfűzte a sajtós azt is, hogy amennyiben Tiborczot majd megkeresik az ügyben a hatóságok, mindenben együttműködik majd velük annak érdekében, hogy "kiderüljön, kik és milyen szándékkal próbáltak meg visszaélni a nevével".